AcasăNewsPSD a ales: il sprijinim pe Iohannis!

PSD a ales: il sprijinim pe Iohannis!

Presedintele primeste ajutor exact de la dusmani

Nimic din ceea ce s-a intamplat sambata, la Congresul PSD, nu a avut legatura cu politica serioasa. In egala masura, nu a avut legatura nici cu asteptarile celor care, ani de-a randul, i-au votat pe social-democrati. Partidul celor 3.961 de oameni prezenti in sala s-a predat in mainile Viorica Dancila de parca, in caz contrar, urma sa ia calea surghiunului. Exceptie au facut putin peste 1.000 de persoane care s-au opus prezentei acesteia in fruntea PSD. Partidul celor ramasi acasa, la televizor, 700.000 si mai bine, nu a fost intrebat daca „Bucatareasa de Videle”, dupa cum ii spune Cristoiu Viorica Dancila, este ceea ce social-democratii au nevoie pentru a iesi din impas.

Viorica Dancila isi preda partidul in curtea Cotroceniului

Semnale ca premierul va fi ales si presedinte al PSD au existat inca din saptamana care a precedat evenimentul. Marcel Ciolacu, mai degraba sinonim cu SIE decat cu presedinte al Camerei Deputatilor, doar ca nu si-a atarnat de gat pancarta cu „Eu votez Dancila”.

Liviu Plesoianu va fi lasat sa atace PSD doar pentru a se demonstra ca exista democratie in partid

Oprisan, cel mai trist personaj al PSD, se lansa zilnic in laude din care, la mine, ajungea numai izul de osanza ranceda. Iar Dancila, deloc surprinzator, se fataia numai gardata de Teodorovici si Fifor. Doar prostii nu au inles jocul.

Fifor, negustorul de tancuri

Creada cine-o vrea ca cei prezenti in sala au votat dupa cum le-a dictat constiinta. In cazul asta, avem o mare problema. Spuma partidului a demonstrat ca nu a inteles nimic din ceea ce se intampla cu social-democratia din Romania, constiinta fiindu-i la sendvisurile din pauza. A dovedit ca reforma atat de mult invocata presupune doar inlocuirea presedintelui executiv si a secretarului general. A aratat, de asemenea, usurinta cu care este dispusa sa digere orice i se baga in gura. Nu ma refer, in mod special, la Eugen Teodorovici, ci la Mihai Fifor. Refuz sa cred ca niciunul dintre cei care se cred crema PSD nu a stiut de capacitatile fostului ministru al Apararii. Proaspat uns in functie, Fifor a dat fuga sa puna in practica procentul de doi la suta din PIB pentru inarmare.

Mihai Fifor secretarul general al pacalelilor

Rachete, tancuri, transportoare blindate si alte echipamente de la americani. Dar de ce numai de acolo, s-a gandit Fifor, ale nemtilor nu sunt bune? Or fi, numai ca a plecat cu acelasi contract si la israelieni, ca poate or fi mai buni. Si, daca a uitat, ii aduc eu aminte ca in Israel a ajuns cam de capul lui, pe cont propriu. Prim-ministrul de atunci a aflat numai dupa a fost sunat de serviciile secrete ca Mihaita bantuie prin Tel Aviv si Ierusalim in cautare de furnizori. Toti l-au crezut client serios, ce naiba, doar era ministru, pana cand au aflat ca ambasadoarea Frantei l-a fermecat. Atat de tare, incat nu mai voia armament decat din Franta. Minunat!

Nici macar o primenire

Congresul PSD, cea mai inalta forma de conducere a partidului, a acceptat cu o usurinta condamnabila ca Viorica Dancila sa fie presedinte. Serban Nicolae, cu un discurs greu, care ar fi trebuit sa le puna mintea la contributie, nu a reusit sa-i urneasca. Socialistii, dintr-o comoditate vecina cu ignoranta, au preferat fidelitatea fata de un nume care nu ar fi trebuit sa le spuna ceva. Cred ca s-au lasat pacaliti de Oprisan, care declara ca Viorica Dancila e o femeie desteapta, fara sa discearna cat la suta din ceea ce a facut pana acum e rodul mintii ei si cat e opera consilierilor. Liviu Plesoianu i-a mai dezmortit, dar nu suficient. Discursul lui curajos si cu bataie lunga, a fost cel mai aplaudat. Vreme de cateva ore am crezut ca PSD se misca si pricepe ca pentru schimbare e nevoie de astfel de oameni. Ori Nicolae ori Plesoianu. Rezultatul votului a fost insa dezamagitor. PSD nu vrea, de fapt, nimic. Nici schimbare completa, nici macar o primenire.

Mai degraba prieten

Vorica Dancila nu a depasit platitudinea lucrurilor spuse de fiecare data. Vom face, vom drege, vom avea, vom realiza, vom construi. Nimic din sau despre prezent. Vreo vorba despre Iohannis macar? Nici atat. S-a imprietenit atat de tare cu presedintele incat nu mai exista motive pentru a-i reprosa ceva? A uitat de toate sabotajele si badaraniile lui politice?

Presedintele primeste ajutor exact de la dusmani

Sau te pomenesti ca acestea nici macar nu au existat, erau doar holograme pentru a ne mai umple viata cu ceva? Abandonarea asta a subiectului Iohannis cu doar cateva luni inainte de alegerile prezidentiale nu anunta nimic bun. Nici in ceea ce priveste candidatul PSD apt sa-l zdrobeasca pe Iohannis, nici existenta vreunei strategii prin care social-democratii ar vrea sa-l trimita la colt, definitiv. Naclaiala in care se scalda „Bucatareasa de Videle” tradeaza intentia pe care a avut-o ea, femeia desteapta a partidului. Sa obtina functia de presedinte al PSD si sa traiasca linistita, fara a-i face lui Iohannis zile fripte. Un contracandidat care nu-ti face probleme e, de fapt, un prieten. Presedintele partidului care nu-ti mai face opozitie e omul care te sprijina.

author avatar
Valentin Boeru
4.223 afisari

7 COMENTARII

  1. daca nu desemnati un candidat la alegerile prezidentiale care sa-l invinga pe Iohanis , sa plecati, nu vreau sa fie o femeie nu va castiga, il recomand pe Titus Corlatean sau Eugen Teodorovici.

  2. Că Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte PSD poate fi un lucru normal. Atâta timp cât este premier normal este să fie președinte, altfel ar trebui să fie iar la cheremul altui personaj. Apoi, președinția aceasta nu este de durată. Doar până la primăvară când, probabil, Dăncilă va fi amintire dacă PSD nu reușește să câștige președinția statului. Cât despre Johannis, Anul Nou nu-l mai prinde ca președinte.

  3. Snaider Paul
    Din pacate acest partid va disparea ! Va mai amintiti ce a spus Emil Constantinescu la final de mandat ? Am fost invins de structurile securiste ! A avut dreptate ! Romania nu mai poate sa se autoguverneze

  4. Bă să ma scuzați! Veorica e bucatareasă din Roșiori de vede și nu de la Videle! Mai ardea ea mîncarea,mai dadea rasol,da la convins pe Dragnia so puie în parlamentu UE doauă mandate! Păntru care merite? Le știe mustaciosu! Ca noi nu le știm! Frumoasă nu e! Dășteaptă nu e! Big Shit!

  5. Veti avea hegemonie -hohenzoller-… de Sibiu… incoronat de Aurel Munteanu… fotbalistii capitalisti… creatia lui Magureanu… cadou pentru poporul roman! Efecte sigure … evidente!

    Va doresc Romania placuta!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger