AcasăNewsPS4: Procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4,...

PS4: Procedura de licitație pentru proiectarea și execuția liniei de metrou M4, tronsonul Gara de Nord- Gara Progresul, publică în SICAP

sursa foto: Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 a anunţat vineri, 26 aprilie, că procedura de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia liniei de metrou M4, tronsonul dintre Gara de Nord și Gara Progresul, a devenit publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

„Sectorul 4 al Municipiului București, în calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Metrorex SA, Consiliul Județean Ilfov și Sectorul 5 al Capitalei), anunță faptul că începând de astăzi, 26 aprilie a.c., procedura de licitație publică în vederea desemnării proiectantului și constructorului/constructorilor care urmează să extindă magistrala de metrou M4, Gara de Nord-Gara Progresul este publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

Conform anunțului cu nr. CN1068316/26.04.2024 – „Extinderea rețelei de metrou Magistrala 4 de metrou, secțiunea Gara de Nord – Gara Progresul”, operatorii economici interesați au posibilitatea de a se înscrie și de a depune ofertele până pe data de 27 iunie a.c., ora 15.00. Ulterior, după atribuirea și semnarea contractului de executare a lucrărilor de proiectare și de execuție, câștigătorul/câștigătorii licitației vor avea la dispoziție un termen total de 60 de luni pentru construcția efectivă”, se precizează într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din acest interval, primele 10 luni sunt destinate primei faze de proiectare, astfel încât construcția efectivă să poată fi demarată cât mai rapid posibil. Ulterior, vor fi realizate, în paralel, pe tronsoane clar definite, atât procedurile de proiectare, cât și cele de construire.

„Pentru realizarea acestui obiectiv de importanță strategică pentru Capitală, Sectorul 4 a depus deja cererea de finanțare în valoare totală de 2,5 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, ce vor fi accesați prin „Programul Transport” al Uniunii Europene 2021-2027. Această investiție este, probabil, cea mai mare investiție din București din ultimii ani, gradul de finanțare fiind de sută la sută”, se mai menționează în comunicat.

Primarul Băluță: „Astăzi am făcut un pas înainte în proiectul de extindere a magistralei de metrou M4”

Cu această ocazie, edilul de sector a lansat o invitație companiilor din domeniu să se alăture demersului administrației publice locale.

„Astăzi am făcut un pas înainte în proiectul de extindere a magistralei de metrou M4. Anunțul de participare la licitația deschisă în vederea identificării proiectanților și constructorilor care să aducă metroul de la Gara de Nord la Gara Progresul este public în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Cu această ocazie, invit companiile de prestigiu din domeniu să se alăture demersului nostru și să fie parte a celei mai mari investiții publice derulate în ultimii ani în București”, a declarat, vineri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Traseul noii linii de metrou M4 va avea 14 stații

Traseul noii linii de metrou M4 va avea un număr de 14 stații, ce vor fi amenajate pe o lungime totală de aproximativ 12 kilometri, între stația Gara de Nord 2 și stația Gara Progresul, și care va traversa teritoriul sectoarelor 1, 4 și 5, precum și al comunei Jilava din județul Ilfov.

Cele 14 stații ale noului traseu sunt: Gara de Nord 2 – Știrbei Vodă – Bogdan Petriceicu Hașdeu – Uranus – George Rozorea – Chirigiu – Filaret – Eroii Revoluției 2 – George Bacovia – Toporași – Nicolae Cajal – Luică – Giurgiului – Gara Progresul.

Stațiile vor fi amenajate conform celor mai noi cerințe pentru securitate la incendiu și vor fi adaptate pentru un acces facil al persoanelor cu dizabilități. Stațiile vor avea și sisteme de protecție a călătorilor, inclusiv panouri de sticlă și uși automate la marginea peroanelor, se menționează în același comunicat.

author avatar
Andrei Coman
166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger