AcasăNewsProtocolul de cooperare SRI-PG-Inalta Curte, facut public

Protocolul de cooperare SRI-PG-Inalta Curte, facut public

Serviciul Roman de Informatii a facut public, luni la pranz, protocolul de cooperare incheiat in 2009 intre institutie, Parchetul General si Curtea Suprema.

Documentul, denumit „Protocol de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale”, a fost declasificat si publicat pe site-ul SRI, cu cateva mentiuni.

„Procedura de declasificare a protocolului de cooperare intre SRI si PICCJ, lansata la finalul lunii mai de directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, s-a incheiat astazi cu publicarea documentului. S-a avut in vedere faptul ca protocolul nu mai contine niciun fel de date sau informatii care sa puna in pericol securitatea nationala a Romaniei (…) Principalul subiect tratat in cadrul protocolului se referea la crearea si operationalizarea cadrului legal si organizatoric pentru acreditarea de securitate a sistemului informatic comun de gestionare a informatiilor clasificate vehiculate in procedurile de emitere a mandatelor de securitate nationala”, precizeaza, intre altele, reprezentantii SRI.

Protocolul in cauza are sase pagini, sapte capitole, intre care trei ce precizeaza reponsabilitatile fiecarei institutii semnatare si un altul cu reguli de cooperare, si este semnat de George Maior, directorul SRI la acea data, Laura Codruta Kovesi, in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte si de catre Nicolae Popa, presedintele de la acea vreme al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Protocolul declasificat poate fi citit AICI.

166 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger