AcasăNewsProtocoalele Dracului cu Dracul

Protocoalele Dracului cu Dracul

Maine vom afla, probabil, ca lupta anticoruptie nu mai poate continua cu un protocol deconspirat

Desecretizarea protocolului de colaborare incheiat in 2009 intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a lovit Romania in moalele capului. Vreme de noua ani am fost calcati in picioare, tavaliti prin noroaie, ridicati in furci, batuti la talpi, scuipati si din nou calcati in picioare, ca sa ne iasa din cap ca democratia ar fi altfel decat ne-o intindeau pe paine cele doua institutii. Noua ani in care cei care au conceput documentul, care l-au semnat si aprobat, fosti si actuali sefi, i-au ascuns existenta.

Maine vom afla probabil ca lupta anticoruptie nu mai poate continua cu un protocol deconspirat

La televizor sau in orice alta ocazie, nu ratau insa prilejul de a ne vorbi despre egalitatea tuturor cetatenilor in fata legii, de respectarea drepturilor fundamentale ale omului si separatia puterilor in stat. Iar oamenii acestia, indraznesc sa o spun de pe acum, nu vor pati nimic, pentru ca au in spate un angrenaj imens, ale carui ramificatii si radacini trebuie cautate peste Atlantic.

Legea cui?

Inca de la primul cuvant apare hidosenia si ilegalitatea grosolana a protocolului. Ti se spune ca activitatea in cadrul cooperarii se desfasoara in temeiul legii. Stop! Care lege? A cui?

Anticoruptie anticoruptie da sa stim si noi

A agentilor CIA care, conform spuselor generalului Dumitru Iliescu, fost sef al SPP, au gandit-o si au pus-o in practica in cadrul unui program diabolic de dominare a Romaniei? Legea cui? A lui Kovesi si Coldea? De cand astia doi emit legi pe care le promulga doar Dracul? Oare fara temei presedintele UNJR, judecatorul Dana Girbovan, a spus ca protocolul incheiat intre Parchetul General si SRI incalca normele constitutionale si internationale de baza privind statul de drept, democratia, separatia puterilor, independenta justitiei si respectarea drepturilor omului? Categoric nu! Protocolul, citit cu atentie, demonstreaza ca SRI a ajuns sa aiba puteri mai mari decat fosta Securitatea comunista. Daca, atunci, aceasta se ocupa doar de infractiuni privind siguranta nationala, acum SRI are in competenta si „alte infractiuni grave”, intr-o formulare laxa si fara a exista o definitie clara si legala a acestora.

Mita fara mituitori

Ca, printr-o hotarare a CSAT, coruptia a fost inclusa la fapte ce reprezinta o vulnerabilitate la siguranta nationala nu a fost decat un truc. De cand Parchetul si SRI actioneaza altfel decat in limitele legii? Cred ca e cea mai proasta intrebare pe care o pun, pentru ca nu ma opreste nimeni sa ma gandesc ca dintotdeauna, avand in vedere ca hotararea nu a trecut prin Parlament pentru a fi legiferata. Deci? A reprezentat dosarul Microsoft, bunaoara, o vulnerabilitate la siguranta nationala? Da? Si firmele americane sau de aiurea amestecate in afacere, cu tot cu directorii lor, unde sunt? Nu sunt jurist, nu ma pricep foarte bine, dar tot as propune-o pe Kovesi la Premiul Nobel pentru inventica penala. A descoperit mita fara mituitori. Cu sprijinul SRI, evident. Practica demonstreaza, fara doar si poate, ca anticoruptia a fost si inca mai este un pretext, un paravan din spatele caruia sunt alese tintele care trebuie sa ajunga la puscarie. Nu sunt probe? Se fac. Nu exista prejudiciu? Ba exista, ca se apuca de calculat expertii din campul tactic si gasesc ei cateva zeci de milioane de euro gaura la stat. Vreun presedinte de Consiliu Judetean nu a facut nimic? Ba da, a facut, descopera SRI ca i-a luat flori si un recamier nou amantei din banii statului. N-avem protocol? Iote-l colea!

Imbecilii ies la rampa

Din 1992 SRI nu mai are voie sa faca cercetare penala. Asta, doar in scripte, pentru ca protocolul arata ca era bagat pana la gat in afacere. Ioana Ene Dogioiu, trompeta sereista cu mustiucul rugint, combate insa. Si asta pe motiv ca nu scrie nicaieri asa ceva. Si, trebuie sa scrie, nu e de ajuns ce vedem toti cu ochiul liber? Nu e de ajuns ca juristi cu greutate au ajuns la concluzia ca adesea, procurorii, in raport cu ofiterii SRI, nu mai existau? Ioana, Ionico! Incerc sa-ti explic pe alta cale, poate pricepi. E nevoie sa se scrie pe cine reprezinti si ale cui puncte de vedere le aperi? Nu e de ajuns ce vedem noi, restul? Acum te-ai prins? Bineinteles ca sare la fileu si Rares Bogdan, chematul la siguranta nationala poate doar de calul lui Iancu de Hunedoara si de izmenele ude ale lui Tudor Vladimirescu, cand a traversat Jiul inot. Zice el ca protocolul e doar frectie, incercand, disperat, sa-i ia apararea lui Eduard Hellvig. Neinspirata miscare, cocosel artagos, pe vremea cand a fost semnat protocolul nu Hellvig era directorul SRI. Mai citeste si tu un ziar. Sau chiar protocolul.

author avatar
Valentin Boeru
1.810 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger