AcasăNewsProtestul fermierilor şi transportatorilor va paraliza Bucureştiul. Iată zonele blocate, duminică, în...

Protestul fermierilor şi transportatorilor va paraliza Bucureştiul. Iată zonele blocate, duminică, în Capitală! HAOSUL va fi aici!

Discuțiile protestatarilor cu Ministerele de resort și ASF, amânate! Care este motivul!Discuțiile protestatarilor cu Ministerele de resort și ASF, amânate! Care este motivul!/ Sursa FOTO: g4media.ro

După ce le-a aprobat manifestaţia, Primăria Capitalei a anunţat şi programul protestului fermierilor şi transportatorilor. Va avea loc duminică, 21 ianuarie 2024, în intervalul 09.30-22.00.

Astfel, între orele 6:00-6:30, va avea loc adunarea mijloacelor auto (maxim 100 tractoare şi 100 capete tractor de tir) pe Sos. Alexandriei, banda 1 de circulaţie, segmentul cuprins între Şoseaua de Centură şi Sos. Bucureşti Măgurele.

Cum se vor deplasa prin Bucureşti

Între orele 6:30-7:00, este programată deplasarea mijloacelor auto până în Piaţa Constituţiei pe traseul: Sos. Alexandriei-Calea Rahovei-stânga Bulevardul Tudor Vladimirescu- dreapta Calea 13 Septembrie- stânga Bdul. Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

„Mijloacele de transport folosite vor fi îndrumate şi parcate sub supravegherea forțelor de ordine gradual, până la ocuparea spațiului destinat protestului (parcarea Piaţa Constituţiei)”, a transmis Primăria Capitalei.

Între 8:30-9:30, are loc afluirea pietonală a participanţilor la protest în Piaţa Constituţiei. Între orele 9:30-22:00 va avea loc mitingul de protest din Piaţa Constituţiei, iar apoi, până la ora 23:00, este programată defluirea participanţilor.

Scandal cu aprobarea protestului

Primăria Capitalei a aprobat, în această săptămână, derularea unui miting de protest cu 200 de vehicule şi maxim 5.000 de participanţi. Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă (lider PSD Sector 5), a susținut că solicitarea aprobată de Nicușor Dan a fost făcută în nume personal de către Bogdan Petre, care ar fi avocatul Dianei Șoșoacă.

„Avocatul doamnei Șoșoacă a făcut cererea în nume personal pentru 50.000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir pentru Piața Victoriei. În urma negocierilor din Comisie s-a redus numărul de protestatari și s-a schimbat locația pentru Piața Constituției”, a declarat prefectul.

Vineri, Nicușor Dan a spus că știe cine a formulat solicitarea.

Primarul Capitalei a reamintit că solicitarea Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT) prevedea participarea a 15.000 de utilaje şi a subliniat că acest lucru ar fi însemnat „paralizarea” circulaţiei în Capitală.

„Au fost vreo patru-cinci solicitări pe care le-am respins, pentru că nu aveau toate elemente: câţi oameni vin, de unde vin, pe unde pleacă. După aceea, am avut această cerere, care s-a discutat în comisie ieri (n.r. – joi), pentru 200 de utilaje și 5.000 de oameni.

Solicitarea a fost pentru Piaţa Victoriei şi, în urma discuţiilor din comisie, am aprobat-o pentru parcarea din Piaţa Constituţiei”, a zis Dan.

author avatar
Andrei Ștefan
461 afisari

2 COMENTARII

  1. tradarile sabotajul si vanzarile pe nimic ale politicienilor paralizeaza Bucurestiul si Romania

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger