AcasăNewsProtestul fermierilor continuă, în Dolj! Zeci de utilaje pe DN56 Craiova-Bucureşti

Protestul fermierilor continuă, în Dolj! Zeci de utilaje pe DN56 Craiova-Bucureşti

sursa foto: gorjeanul.ro

Protestele fermierilor intră în cea de-a șaptea zi.

Aceștia își continuă protestele, în ciuda declarațiilor premierului, făcute luni seară, la Antena 3, cum că „aproape 99% din solicitările de la ministerul Agriculturii s-au închis” și că 90% dintre ele erau deja bugetate pe anul în curs, dar că nu a fost timp să le promoveze ca hotărâri de guvern sau ordonanțe.

Citiți și: Marcel Ciolacu a ajuns să vorbească despre Ceauşescu, în plin protest al fermierilor: „Nu-s ca el, să dau mâine ordonanţe, decrete şi decizii”

Fermierii cer introducerea taxelor vamale pentru produsele din Ucraina și Republica Moldova

Zeci de utilaje, în deplasare pe DN 56

Astfel, protestul fermierilor din judeţul Dolj continuă, marţi, 16 ianuarie, pe drumul naţional DN 56 Bucureşti-Craiova, de la bifurcaţia către centura de sud a oraşului, până la cea de pe centura nord, care duce către Fabrica de Avioane, potrivit Agerpres.

Conform Prefecturii Dolj, în jurul orei 11,00, un număr de 51 autovehicule (36 utilaje agricole, 4 cap tir şi 11 autoturisme) erau în deplasare pe DN 56.

În urma unei decizii ce a fost luată luni de Prefectura Dolj, fermierii şi transportatorii au acces pe drumul european, până la Aeroportul Internaţional Craiova, aşa cum au solicitat, fără a afecta însă traficul şi accesul în acea zonă şi în aeroport, transmite aceeași sursă.

Fermierii şi transportatorii protestează cu utilaje pe artere de circulaţie din mai multe oraşe din ţară, în semn de nemulţumire faţă de condiţiile impuse prin Planul Naţional Strategic 2023-2027 al României, despre care spun că le pun în pericol existenţa fermelor. Totodată, fermierii susţin că au fost mărite tarifele pe partea de transport şi preţurile la inputurile pentru înfiinţarea culturilor agricole, în timp ce preţurile produselor lor sunt tot mai mici, menșionează sursa citată.

author avatar
Andrei Coman
218 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da de ce vreti bre rambursare de TVA? Mie nu-mi ramburseaza nimeni TVA-ul pe toate produsele pe care le cumpar, de ce sunteti voi mai cu motz?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger