AcasăNewsProtestul dascalilor de miercuri blocheaza Capitala

Protestul dascalilor de miercuri blocheaza Capitala

Centrul Capitalei va fi paralizat, miercuri, de un protest organizat de cadrele didactice preuniversitare din intreaga tara.

Ultimele surse arata ca aproape 20.000 de profesori sunt asteptati sa protesteze, miercuri, in Piata Victoriei, cel putin 8.000 de dascali urmand sa vina din mai multe orase ale tarii.

Digi24.ro anunta ca, deja, mai multe sute de profesori din Timisoara au plecat spre Bucuresti cu masinile personale. Acestia revendica, in primul rand, virarea a 6% din PIB catre Educatie, fapt ce ar ajuta la cresterea salariilor si imbunatatirea conditiilor din invatamant.

Sursa amintita precizeaza ca, in acest moment, un profesor debutant nu incaseaza mai mult de 700-800 de lei pe luna, iar un profesor cu 25 de ani la catedre si toate gradele luate nu castiga mai mult de 2.000 de lei.

In semn de solidaritate cu profesorii, studentii din intreaga tara vor intra la cursuri cu banderole albe, miercuri, 6 noiembrie, iar miercuri, 13 noiembrie, vor organiza si ei o ampla actiune de protest.

sursa foto: digi24.ro

author avatar
Cristi Ionita
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger