AcasăNewsProtestele romanilor baga dihonia in PDL

Protestele romanilor baga dihonia in PDL

Protestele care nu mai contenesc baga dihonia in PDL. Speriati, democratii o iau care hais, care cea.

Protestatarii cer zilnic demisia presedintelui si a Guvernului

In timp ce unii dintre pedelisti se gandesc cum sa-l schimbe pe Boc, altii cred ca pot scapa doar dand mai bine din gura in dialogurile pe care vor sa le initieze cu toata lumea: societate civila, sindicate, opozitie. Obisnuiti sa asculte comanda data de Cotroceni, democratii ezita sa ia vreo decizie, fapt care le dauneaza si mai tare si adanceste confuzia din partid.

Liderii PDL, pe vremea cand credeau ca mamaliga nu explodeaza

“Daca Boc nu actioneaza prompt si inteligent, va fi obligat de propriii sai suporteri sa plece”, pune Criatian Preda degetul pe rana, brutal ca de obicei. “La limita, paralizia executiva poate lasa impresia ca regimul e alcatuit doar din jandarmi cu muschi, nu si din ministri cu creier. Timp nu e foarte mult”, isi continua europarlamentarul lectia de bune maniere la vreme de criza. Cat despre dialogul de la care pedelistii asteapta acum minuni, Cristian Preda avertizeaza ca el nu se mai poate limita la “aceleasi lucruri recitate de un an si jumatate incoace”, ci trebuie sa fie purtat de “o voce clara si apta sa nasca incredere”. A cui, Preda nu mai spune.

Pinalti: “Trebuie guvern nou, premier tehnocrat si un alt partid

Gheorghe Stefan, gata oricand sa-l vanda pe Emil Boc, daca asa isi scapa pielea

Speriat si el de proteste, Gheorghe Stefan Pinalti, primarul pedelist de la Piatra Neamt o ia pe scurtatura si propune direct sacrificarea lui Emil Boc: “Trebuie un guvern nou cu un premier tehnocrat si un alt partid, o miscare populara care sa adune sindicate, specialisti”. Dornic de supravietuire, Pinalti supraliciteaza: “Politicienii trebuie sa dea oamenilor banii inapoi””. Din motive lesne banuite, nu precizeaza insa care bani: cei reprezentand reducerile de pensii si salarii sau cei “agonisiti” de politicieni din bugetul tarii, de-a lungul celor douazeci si doi de ani. De teama ca nu cumva sa piarda PDL-ul guvernarea, Gheorghe Flutur in schimb nu vrea sa renunte la Boc. “Pai ce facem acum? Ne retragem sau batem in retragere exact cand Romania trebuie condusa?”, riposteaza vehement prim-vicele PDL, atunci cand este intrebat daca Boc se gandeste cumva la plecare. Ca sa-si justifice pozitia, Flutur baga democratia la inaintare: “Suntem gata sa epuizam toate armele democratiei, comunicarea, dialogul si intalnirile cu toate segmentele sociale”. Intalniri pe care insa segmentele sociale cu pricina, constiente ca au bagat PDL-ul in boala, nu le mai vor. Iar democratii raman sa fiarba in zeama lor, asteptand probabil ca totTraian Basescu sa-i scoata din necaz. Fapt pentru care Boc a si luat drumul Cotrocenilor ieri seara.

Boc, tratat cu refuz de sindicalisti

Emil Boc

Sindicalistii refuza dialogul propus de Emil Boc si isi conditioneaza participarea la discutii, in formula tripartita, de includerea temelor dorite de ei pe ordinea de zi. Concret, liderii confederatiilor sindicale vor redeschiderea mai multor subiecte sensibile: eliminarea contractului colectiv de munca, valoarea salariului minim, disponibilizarile colective, “denigrarea si incercarea de distrugere” a miscarii sindicale. Ulterior, reprezentantii UGIR-1903 s-au raliat si ei sindicalistilor, tratandu-l cu refuz pe Boc.

Norica Nicolai vrea ca Basescu sa dea socoteala Parlamentului

Liberalii il asteapta pe Traian Basescu in Parlament

Norica Nicolai ii cere lui Traian Basescu sa vina in fata Parlamentului, intr-o sesiune extraordinara, cu un mesaj despre situatia tarii: „Sa spuna foarte clar care este situatia tarii, ce se va intampla in acest an. Vrem sa stim ce ne asteapta in acest an, pentru ca nu traim izolati, traim intr-o conjunctura, din pacate, nefavorabila in plan international”. Norica Nicolai mai vrea ca si Guvernul sa dea la randul lui explicatii, referitoare la protestele care au loc in aceste zile in tara.

[poll id=”178″]

author avatar
Simona Badulescu
1.042 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger