AcasăNewsProtestele din Iran, susținute de la București! Unde vor avea loc manifestațiile

Protestele din Iran, susținute de la București! Unde vor avea loc manifestațiile

Protestele din Iran, susținute de la București! Unde vor avea loc manifestațiile

Protestele din Iran au escaladat, mai mulți europeni fiind acuzați de implicare în revoltele de stradă. Întreaga planetă este alături de iranieni, organizându-se în numeroase orașe demonstrații.

Și la București au fost organizate manifestații împotriva regimului din Iran. Prima acțiune a avut loc deja, vineri, în fața Ambasadei Iranului din București. A doua e programată pentru sâmbătă, de la ora 17.00, în Piața Victoriei.

Protest în Piața Victoriei

„Ne adunăm în Piața Victoriei și în fața Ambasadei Iranului, nu pentru a le arăta celor din interiorul ultimei clădiri că îi detestăm. Ei știu deja asta! Știu că noi îi considerăm niște trădători de țară. Pe ei și pe susținătorii lor, unii dintre ei infiltrați printre noi, în aceste proteste. Exact cum se întâmpla pe vremea comunismului, cu securiștii lui Ceaușescu.

Ne adunăm aici, în semn de solidaritate cu iranienii din țara natală. Care definesc ce înseamnă să fii curajos, ce înseamnă să-ți iubești patria. Pentru că, zilnic, atunci când ies pe stradă, cu mâinile goale, ei știu că nu există nicio garanție că se vor și întoarce, seara, acasă.”, transmit organizatorii protestului, potrivit Adevarul.

Sunt proteste violente la Ambasadele Iranului. Numeroase incidente au avut loc, în Paris, la Londra dar și în alte capitale europene.

author avatar
Andreea Vlad