AcasăNewsProtestele continua la Kiev: Sute de mii de oameni pe strazile din...

Protestele continua la Kiev: Sute de mii de oameni pe strazile din capitala ucraineana

Mii oameni au iesit si duminica pe strazile din Kiev pentru a protesta impotriva presedintelui Viktor Yanukovych care a refuzat sa semneze, la summit-ul de la Vilnius, acordul de asociere cu UE.

Protestatarii au ramas in Piata Independentei din Kiev inca de sambata seara. Acestia cer noi alegeri prezidentiale. Autoritatile au incercat inlaturarea oamenilor iesiti in strada. S-a recurs la violenta, iar sambata s-au inregistrat zeci de raniti. Potrivit informatiilor furnizate de BBC News se pare ca duminica au iesit in strada aproximativ 200.000 de ucraineni care au protestat in fata cladirii Presedintiei, incercand s ao ia cu asalt. Fortele de ordine incep sa faca fata cu greu protestatarilor.

Presedintele Viktor Yanukovych s-a aratat indignat de violentele ce au loc, insa ministrul de Interne al Ucrainei a avertizat inca de duminica dimineata ca nimeni nu va fi iertat si ca politia va raspunde cu violenta pentru a infunda revolutia ce e pe cale sa izbucneasca. Daca la protestele ce au inceput in urma cu mai bine de cinci zile era aproximativ 5.000 de oameni, iata ca de la o zi la alta, oamenii s-au alaturat protestatarilor, astfel ca astazi sunt in jur de 200.000.

[youtube]uG38xl6xW4M[/youtube]

[youtube]hivpvoiKwFk[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger