AcasăNewsPROTESTELE CONTINUA: Cateva sute de persoane, la Universitate, in a patra zi...

PROTESTELE CONTINUA: Cateva sute de persoane, la Universitate, in a patra zi de proteste!

(foto: Diana Stoica)

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat, luni, in Piata Universitatii, pentru a patra zi de proteste, ei scandand lozinci antiprezidentiale.

Protestatarii au inceput sa se adune in jurul orei 14.00, ca si in zilele anterioare.  Tot ca atunci, majoritatea sunt varstnici. Oamenii sunt in fata Teatrului National si protesteaza pasnic, scandand lozinci antiprezidentiale.In zona sunt si cateva dube de jandarmi. Protestele au fost declansate in tara, saptamana trecuta, dupa demisia lui Raed Arafat, in semn de sustinere a fondatorului SMURD. Tot in acest scop a inceput si primul protest din Bucuresti, de vineri. Oamenii au plecat atunci in mars la Cotroceni unde au scandat, in principal, lozinci antiprezidentiale.

Sambata si duminica protestele din Capitala au avut loc la Universitate, fiind marcate de scene de violenta. Sambata, manifestantii au ocupat bulevardul, ceea ce a determinat interventia in forta a jandarmilor, culminand cu evacuarea pietei, la miezul noptii. Duminica, violentele au fost si mai intense, in principal intre Universitate si Piata Unirii, unde manifestantii au aruncat cu pietre, petarde si alte obiecte contondente spre jandarmi, au dat foc mai multor bunuri de pe domeniul public si au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane si tunuri cu apa.

Dupa trei zile de proteste, Igas iese la iveala

Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat, luni, ca Jandarmeria si Politia sunt pregatite sa intervina in cazul in care vor avea loc iar conflicte precum cele de sambata si duminica in Piata Universitatii, demnitarul invitandu-i pe eventualii protestatari sa se manifeste ca orice cetatean.

„Invitam pe cei care au intentia sa participe la o manifestatie neautorizata sa se manifeste ca orice cetatean de buna-credinta si sa nu ajunga in situatia celor retinuti sau a acelora care care vor fi cercetati”, a spus Traian Igas, intr-o conferinta de presa, unde a avut prima aparitie publica dupa incidentele care au escaladat in week-end.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a informat, in aceeasi conferinta, ca trei persoane au fost retinute, una fiind dusa la Judecatoria sectorului 4 Bucuresti, unde procurorii au propus arestarea preventiva pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

Jandarmeria a ridicat 247 de persoane in urma incidentelor grave inregistrate in centrul Capitalei, fiind amendate. Alte 36 de persoane sunt acuzate pentru port ilegal de arma alba in loc public, vandalism, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dintre acestea 36, trei au fost retinute in baza unor ordonante, potrivit MAI.

author avatar
Ciprian Purice
1.019 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger