AcasăNewsProtestele „anti-botniță” l-au scos din sărite pe Ludovic Orban. „Parcă nu îşi...

Protestele „anti-botniță” l-au scos din sărite pe Ludovic Orban. „Parcă nu îşi iubesc copiii”

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că obligativitatea ca elevii să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs este o măsură de protecţie sanitară care are „rostul de a păzi copiii de virus”.

„Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii”, a spus Orban.

„Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a afirmat premierul Orban.

Proteste împotriva măștilor de protecție în toată țara

Menționăm că, în mai multe orașe mari din țară, au avut loc, sâmbătă, acțiuni de protest împotriva purtării măștilor de protecție de către elevi în timpul orelor de curs în școli. La București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Botoșani zeci de părinți și reprezentanți ai diferitelor organizații civile au ieșit în stradă pentru a atrage atenția premierului Ludovic Orban și ministerului Educației să renunțe la o astfel de măsură. Protestatarii de la Timișoara au conceput o petiție pentru a fi înaintală, luni, Guvernului Orban.

În legătură cu închiderea școlilor în perioada alegerilor locale, premierul Ludovic Orban a ținut să precizeze că unitățile de învățământ care vor găzdui secţii de votare, vor fi închise temporar, însă cursurile nu vor fi suspendate, acestea urmând a se derula online.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
450 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger