AcasăNewsProteste ziua 9: O suta de oameni indura ninsoarea in Piata Universitatii

Proteste ziua 9: O suta de oameni indura ninsoarea in Piata Universitatii

Aproape o suta de persoane s-au adunat in fata Teatrului National din Piata Universitatii din Bucuresti, in a noua zi de proteste continuand sa scandeze impotriva clasei politice si in special a presedintelui Traian Basescu si a Guvernului.

In ciuda ninsorii, oamenii au venit si sambata in Piata Universitatii pentru a cere demisia presedintelui si a Guvernului. Majoritatea manifestantilor s-au strans in fata Teatrului National, una dintre zonele de desfasurare a protestului din Piata Universitatii.

Actiunile de protest din Capitala au inceput vineri 13 ianuarie, la trei zile dupa ce Raed Arafat si-a anuntat demisia, si au continuat chiar si dupa revenirea acestuia, marti 17 ianuarie, in functia de subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii.

Protestele din Piata Universitatii au fost marcate, sambata si duminica, de scene de violenta. Sambata, manifestantii au ocupat strada, ceea ce a determinat interventia in forta a jandarmilor, culminand cu evacuarea pietei, la miezul noptii. Duminica, violentele au fost si mai intense, in principal intre Universitate si Piata Unirii, unde manifestantii au aruncat cu pietre, petarde si sticle spre jandarmi, au dat foc mai multor obiecte si au spart geamurile unor magazine. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, cu bastoane si tunuri cu apa.

Dupa trei zile in care protestul din Piata Universitatii s-a desfasurat fara incidente, joi seara, cativa manifestanti violente au atacat cu pietre, bucati de gard si sticle fortele de ordine aflate in zona. Jandarmii au „maturat” bulevardul Magheru, reusind ca in mai putin de o ora sa ii ridice pe manifestantii care au provocat violente.

Peste 100 de persoane au fost duse la sectiile de politie din Capitala, dintre care 14 au fost identificate ca fiind membri ai galeriilor Dinamo, Steaua, Rapid si Petrolul Ploiesti, a anuntat seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, Aurel Moise.

A urmat o noua zi de protest, a opta, fara incidente. Numarul jandarmilor din Piata Universitatii a fost mult mai mic decat in serile precedente, fortele de ordine evitand sa provoace prin prezenta masiva si echipamentul de lupta.

Procurorii au inregistrat patru dosare in care se fac cercetari fata de jandarmi pentru violentele din centru Capitalei, in timp ce mai multi civili sunt cercetati in 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Pitesti, iar restul la Bucuresti, a anuntat Ministerul Public.

author avatar
Ciprian Purice
423 afisari

7 COMENTARII

  1. Este necesara si binevenita exteriorizarea noastra. S-au acumulat atatea probleme care pot si trebuie a fii rezolvate in perioada urmatoare cu eforturi minime. Sa avem venituri mai mari, sa muncim mai bine, sa fim mai credinciosi si mai seriosi. Oricum Romania va merge mai bine din acest moment daca nu vor fii razboaie.

  2. Doamne, vom scapa de diversionistii si fanaticii astia, in mod pasnic. Sper din tot sufletul sa nu se ajunga la lupte de strada.
    Toata stima pt. lupta Antena 3.

  3. O gloata de prosti. Trebuia sa facem ceva incat Coreea de N sa nu fie singura in lume.
    Oamnii astia vor protesta toata viata fiindca nu le place sa se descurce singuri , sa lucreze, nu iubesc munca . Poti sa pui si Guvernul American la conducere aspura lor ca nu ar face nimic din dansii.
    Sunt condamnati pe viata la prostie si la saracie

  4. Foarte multi oameni de buna credinta se intreaba ce naiba se intimpla?! Atit in strada, cit si in culisele politicii, in presa sau la Cotroceni?! S-o luam pe rind! E clar ca varianta USL+PC nu are niciun viitor, nu are zvic, nu are solutii si nici planuri serioase, deci nu are sanse sa ajunga la guvernare. O stie si Ion Iliescu dar si altii mai din umbra iar teama lor e ca mai sint doar citeva luni pina la alegeri. S-o luam pe bucati. Arafat este omul liberalilor, instalat ministru secretar de stat pe vremea lui Nicolaescu, in 2007, cind de fapt nenea Raed conducea ministerul. Ba chiar si pe vremea lui Cseke Attila, tot Arafat tragea sforile, o stiu de la sursa. Da, liberalii au fost puternic implicati. Atit in Bucuresti, prin lideri de rangul 2-3, cit si in orase unde liberalii sint puternici. Cancescu este presedinte CJ la Brasov, la Iasi este Fenechiu cu o organizatie tare si bani multi, la Sibiu este prietenul Klauss Johannis, la Timisoara, mai tineti minte, Ciuhandru a ramas tot prieten. cred ca Iliescu, pe la spatele lui Ponta, a batut palma cu Felix, exaltatul Crin, niste parlamentari UDMR pe care i-a contactat Gioni Popescu, Ponta joaca la doua capete, el fiind insa singurul care s-a delimitat de violentele stradale. De ce nu e mai agresiv procurorul?! final, cum explicam oare manipularea ieftina a mii de romani de buna credinta din strada, dar si a sute de mii de romani, poate milioane, manipulati si ei dar care nu au iesit, inca, in strada?! Ei bine, autorii manipularii au fost experti si au avut timp sa pregateasca operatiunea.

  5. De ce nu se duc in S.U.A se se bata cu politia? Acolo e democratie si pe HULIGANI ai primesc cu bastoane din flori si gaze cu sprei deodorant,o sa vezi ce veselie. Sare sangele asa de frumos cum scuip tu mucii pe tavan de fericire,dupa ce se odihnesc un pic mai joaca hora fratiei cu scutierii care le ofera drept cadou maciuci in cap de se invart ca puii de gaina beti de fericire,acole le recomand eu sa se duca. Acolo e adevarata DEMOCRATIE,jandarmii la noi sunt criminali huaaaa ANIMALELOR…

  6. Nu este deloc bine pentru Romania.Cine incearca sa destabilizeze tara?Iubesc Romania,linistea,oamenii rabdatori,asa cum sintem noi romanii,de unde atata ura,lipsa de respect fata de cei care ne conduc indiferent care ar fi ei,ma face sa cred ca ne-am pierdut mintile,atita timp cit noi vrem respect de la copii nostri si-i invatam sa protesteze si sa nu respecte oamenii mai in virsta care le pot fi chiar ca si parintii lor.Ginditiva cum au trait stramosii nostri,ce-au mincat dar au luptat pentru unitate.Anumite posturi tv cum sint antena3,realitateatv si rtv care sint intr-o permanenta campanie electorala au denigrat puterea si au impartitit Romania in doua,s-au ridicat romani impotriva romanilor.De ce nu va bucurati cind vedeti ce se intimpla la nivel european,mondial si tara noastra totusi primeste semnale pozitive din afara,sintem laudati,avem o economie stabila,un rating bun de tara si sint sigura ca daca lururile merg bine o sa ne fie si noua bine.Apreciez faptul ca in conditii de criza cu un guvern si un presedinte patriot sint mandra de tara mea nu ca ceilalti politicieni populisti care au fost la guvernare au vindut, privatizat si distrus tot ce-am construit noi pe vremea comunismului,si guvernantii nostri de astazi ne-au adus pe linia de plutire,nu ne-au mintit niciodata au spus clar nu putem sa dam ,nu avem de unde.Daca mi-ar fi propus sa dau salariul pe o luna ca sa fie Romania bine situata l-as fi dat pentru tara mea asa s-au sacrificat stramosii nostri,au fost uniti,au rabdat de foame,mancau si cojile de la cartofi dar mindri de tara lor si noi ne batem joc de ea.Haideti sa respectam institutiile statului si sa nu instigam la violenta ca nu face bine nimanui,distrugem tot ce-am realizat pina acum dupa potopul de pe vremea P.S.D-ului.Mi-as mai dori un presedinte jucator ca domnul Basescu si prim ministru ca domnul Boc.Eu nu am nici un venit acum,ma intretin copiii,mai am 8 luni pina la pensie dar am o speranta sigura intr-o tara stabila daca nu o destabilizam si tot noua ne facem rau…Haideti sa ne unim,sa respectam si sa iubim Romania cum au iubit-o stramosii nostri si sa ignoram pe cei avizi de putere care or sa piara din miinile lor…

  7. posturile tv antena3,realitateatv si mai nou rtv nu informeaza corect populatia despre adevaratele probleme ale Romaniei, despre oamenii importanti, de presedinte si de guvern,sa prezinte clar despre opozitie de ce nu au fost niciodata de acord cu orice propunere din partea guvernului si presedintelui,chiar nu au nici un punct comun,nici solutii nici propuneri,decit scandal, m-am saturat de aceasta campanie electorala pentru opozitie pe care ne-o bagati cu forta pe git,si vorbiti despre pantofii si gentile doamnei Udrea pe post e frumos,nu asta ma intereseaza pe mine stiu doar atit ca doamna Udrea este decenta,frumoasa si desteapta…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger