AcasăNewsProteste la poarta lui Klaus Iohannis. Preşedintele i-a nemulţumit de tot!

Proteste la poarta lui Klaus Iohannis. Preşedintele i-a nemulţumit de tot!

klaus iohannisProteste la poarta lui Klaus Iohannis. Preşedintele i-a nemulţumit de tot!

Klaus Iohannis are noi contestatari. Aceştia sunt membrii CNS Cartel ALFA, care continuă acțiunile de protest demarate la începutul anului impotriva politicilor anti-lucrători și anti-cetățeni ale guvernului actual.

Mâine, marți, 15 iunie 2021, începând cu ora 11.30 va avea loc o manifestație la Palatul Cotroceni (zona Leu).

Ce solicită sindicaliştii CNS Cartel ALFA?

  • aplicarea la nivel național a angajamentelor luate în context European pentru aplicarea Pilonului European al Drepturilor Sociale;
  • exercitarea rolului constituțional de mediator între instituțiile statului și între instituțiile statului și cetățeni.

CNS Cartel ALFA a solicitat Președintelui României, încă din luna ianuare, să-și exercite rolul constitutional de mediator.

Sindicaliştii i-au reamintit liderului de la Cotroceni că și-a luat angajamentul, alături de liderii europeni, de a relansa Europa Socială prin punerea în practică a principiilor Pilonului European al Drepturilor Sociale, având în centrul politicilor publice bunăstarea oamenilor și respectul pentru mediu, justiție socială și drepturile individuale și colective.

Ce ar trebui să promoveze Klaus Iohannis?

Măsurile luate de guvernul actual și susținute de Președintele Iohannis sunt contrare și duc la adâncirea sărăciei și a inegalităților sociale, susţin cei de la CNS Cartel ALFA. Iată ce ar trebui să rezolve preşedintele:

  • să reducă inegalitățile, să promoveze salarii corecte și să lupte împotriva sărăciei și discriminării;
  • să atingă noi obiective UE pentru creșterea ocupării forței de muncă și a formării profesionale și pentru reducerea sărăciei;
  • să recunoască Pilonul European al Drepturilor Sociale drept element fundamental al redresării post-pandemie;

Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”, este concluzia sindicaliştilor.

author avatar
Andrei Ștefan
410 afisari

2 COMENTARII

  1. Anti-lucrători si ca veni vorba, anti-lucrător, pentru cel la care sfarsitul de saptamana nu are niste zile anume.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger