AcasăNewsProteste la penitenciar. Deţinuţii, lăsaţi de izbelişte! Păziţi de funcționarii de la...

Proteste la penitenciar. Deţinuţii, lăsaţi de izbelişte! Păziţi de funcționarii de la birouri?

Au început proteste în mai multe penitenciare din ţară! Polițiștii refuză să intre la program, miercuri dimineaţă. Agenţii de aici se plâng de munca suplimentară pe care trebuie să o facă, dar şi de lipsa acută de personal.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, le-a spus în şedinţă că nu-i poate ajuta. În tot acest timp, pe durata protestului deţinuţii vor fi nesupravegheaţi.

De ce se plâng poliţiştii din penitenciare?

Oamenii se plâng de faptul că au acumulat ore suplimentare, de faptul că aceste ore suplimentare nu sunt plătite, așa că astăzi, pur și simplu, nu au mai intrat la muncă.

Deținuții pot fi nesupravegheați pe perioada protestelor care nu știm exact cât vor dura, deoarece oamenii sunt hotărâți ca de această dată să meargă până la capăt.

Cine păzeşte deţinuţii?

Mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este unul ce privește deschiderea către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează, şi adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative – precizează ANP.

Gardienii spun că au efectuat deja orele suplimentare pe luna august și nu vor mai asigura paza deținuților. În lipsa lor, singura opțiune este ca funcționarii de la birouri să se ocupe de acest lucru până când protestul polițiștilor se va încheia.

213 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Școala Gimnazială „Herăstrău”, 135 de ani de excelență în educație

Școala Gimnazială „Herăstrău”, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din Capitală, a sărbătorit zilele trecute 135 de ani de activitate. Excelență în...

Voucher-ul uriaş, de 72.500 lei, pe care autorităţile se pregătesc să-l acorde românilor. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti

Autorităţile se pregătesc să acorde românilor un voucher uriaş, în valoare de 72.500 lei. Bonificaţia e cuprinsă în "RePowerEU" un program national de eficiență...