AcasăNewsProteste la Oltchim si Arpechim: Peste 1000 de oameni au iesit in...

Proteste la Oltchim si Arpechim: Peste 1000 de oameni au iesit in strada

(foto: rtv.net)

Peste 1000 de muncitori ai Oltchim si Arpechim au iesit in strada dorind sa atraga atentia autoritatilor asupra situatiei in care se afla cele doua companii.

(foto: rtv.net)

Aproximativ 500 de angajati ai Oltchim Ramnicu Valcea si 600 de muncitori ai Arpechim Pitesti au iesit, miercuri, in strada, nemultumiti fiind de modul in care autoritatile cred de cuviinta sa procedeze in cazul celor doua companii.

Mai exact, muncitorii de la Oltchim reclama faptul ca nu si-au primit salariile restante si, in plus, situatia privind privatizarea combinatului este incerta, cele doua parti implicate, Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei, si Guvernul, proprietarul combinatului, neajungand, inca, la un consens.

„Nu mai avem incredere nici in planurile lui Dan Diaconescu, nici in cei de la Guvern, care au spus ca ne ajuta cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platforma, vrem ca acest combinat sa mai aiba viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor”, a declarat Corneliu Cernev, liderul protestatarilor de la Oltchim, citat de b1.ro.

Ca urmare a nemultumirilor si a faptului ca acestea nu au fost rezolvate pana in acest moment o parte dintre angajatii Oltchim iau in calcul varianta de a veni la Bucuresti pentru a protesta la Ministerul Economiei.

Situatia nu este mai roz nici la Arpechim Pitesti unde cirac 600 de persoane au iesit in strada. Muncitorii cer lamurirea situatiei in privinta rafinariei precum si privatizarea companiei pentrucare lucreaza.

author avatar
Ionut Zgimbau
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger