AcasăNewsUPDATE Proteste la Moscova: Zeci de mii de oameni au manifestat impotriva...

UPDATE Proteste la Moscova: Zeci de mii de oameni au manifestat impotriva lui Putin -VIDEO

(foto: captura Youtube)

UPDATE 2 Liderul miscarii de opozitie ruse Frontul de Stanga, Serghei Udaltov, si alti zece partizani ai sai au fost arestati, la Moscova.

UPDATE 1 Vladimir Rijkov, unul dintre organizatorii miscarii de protest, a anuntat ca pe bulevardul Noul Arbat din centrul Moscovei s-au adunat 25.000 de persoane. Opozitia ceruse autorizatie pentru 50.000 de manifestanti. Prin intermediul unui comunicat dat publicitatii in jurul orei 14.00 (12.00 – ora Romaniei), politia locala estima ca ar fi vorba de 10.000 de manifestanti.

Cateva mii de oameni s-au adunat sambata in centrul Moscovei, pentru a denunta fraudele inregistrate la alegerile prezidentiale din 4 martie, castigate de Vladimir Putin.

(foto: captura Youtube)

Potrivit politiei locale, numarul manifestantilor prezenti pe bulevardele din centrul capitalei ruse ar fi de 3.000, in vreme ce liderul miscarii de opozitie Frontul de Stanga estimeaza ca in strada sunt circa 10.000 de protestatari.

Oamenii protesteaza pe bluevardul Noul Arbat, avand pancarte cu diverse mesaje menite sa denunte fraudele din alegerile castigate de Putin, dar si drapele ale diferitelor partide din coalitia de opozitie, potrivit BBC.

Vladimir Putin a obtinut 64% din voturile rusilor la alegerile din 4 martie, urmand sa conduca Rusia in urmatorii sase ani. Rezultatele scrutinului din Rusia au fost contestate de reprezentantii opozitiei, dar si observatorii independenti, care au sustinut ca alegerile prezidentiale au fost marcate de numeroase fraude. La doar o zi de la alegeri, politia a arestat circa 250 de protestatari la Moscova si alti 300 la St. Petersburg.

[youtube]cvnEiWZzYRs[/youtube]

74 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger