AcasăNewsPROTESTE la Londra. Mii de oameni au ieşit în stradă din cauză...

PROTESTE la Londra. Mii de oameni au ieşit în stradă din cauză că li s-a scumpit viaţa (VIDEO)

  • Mii de oameni s-au adunat, sâmbătă, la Londra pentru a protesta împotriva lipsei de acțiune a guvernului în abordarea crizei costurilor ridicate ale vieţii.

Protestatarii au mărșăluit din Portland Place până în Piața Parlamentului. La eveniment, a participat şi Frances O’Grady, secretarul general al TUC, care a organizat marşul.

Frustraţi că pierd „bunăstarea”

O’Grady a fost întâmpinată cu aplauze și urale în timp ce a ținut un discurs în fața mulțimii. Manifestanții purtau pancarte pe care scria „Tăiați războiul, nu bunăstarea” și „Opriți sărăcia energetică, izolați casele acum”.

Cele mai ieftine sortimente de pâine și paste din Marea Britanie s-au scumpit masiv în ultimul an, însă prețurile generale la alimentele și băuturile ieftine au crescut într-un ritm asemănător cu prețurile din categoriile medii de produse similare.

Organizațiile care luptă împotriva sărăciei au atras atenția asupra creșterii abrupte de prețuri la mai multe dintre cele mai ieftine categorii de alimente de bază, iar studiile arată un număr din ce în ce mai mare de britanici care sar peste mese, din cauza celei mai mari inflații din ultimii 40 de ani.

Cel mai ieftin pachet de 500 de grame de paste la supermarket costa luna trecută 53 de pence, cu 50% mai mult decât în urmă cu un an (36 de pence), iar prețul unei pâini de 800 de grame a crescut cu 16%, la 54 de pence.

Consecinţe apocaliptice asupra preţurilor

Guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, a avertizat luna aceasta că Invazia Rusiei în Ucraina ar putea avea consecințe „apocaliptice” asupra prețului mâncării, în special în țările în curs de dezvoltare.

Atât Rusia, cât și Ucraina sunt mari exportatoare de cereale, ulei vegetal și alte produse alimentare.

author avatar
Andrei Ștefan
718 afisari

12 COMENTARII

    • Au ce-au căutat. La inglejii homalăi și drogați le curg balele după bogățiile imense ale Russiei. Sper ca armata rusă să-i termine rapid, eficient și sigur. Long live Russia!

  1. nu cred ca este natie de oameni mai creduli si prosti ca englejii. acum vreo doi ani dar si acum , daca tuseai o luau la fuga ca nebunii . tot ei stau in genunchi cand incepe meciul , bleah !

  2. Johnson se crede Nelson sau Churchil, o parodie bolnava de PM care va duce Anglia la ura si scarba mapamondului. E lingaul Americii. Alimenteaza cu arme pe acest actor nebun ptr ca asa ii dicteaza leguma din America.In schimb la lume acesti doi ipocriti vorbesc de pace.

  3. El se poate crede oricine, dar singele pur de turc din el este incontestabil.
    ”S-a născut pe 19 iunie 1964 în New York într-o familie de clasa de mijloc superioară, obținând dubla cetățenie britanică și americană.[25] Străbunicul său paternal, Ali Kemal, era un jurnalist turc, care pentru scurt timp a fost ministrul afacerilor interne al marelui vizir Damat Ferid Pașa.[25]”
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Boris_Johnson
    Asta conduce perfidul Albion, dar nu stim daca la ordinul lui Erdogan sau dupa capul lui….

  4. @Vlad Tepes
    -draga vlad
    nu toti ” Ali Kemal ” au fost turci
    daca intelegi ce vrem sa intelegi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger