AcasăNewsPROTESTE IN PIATA UNIVERSITATII: Jandarmii incearca sa deblocheze centrul Bucurestiului!

PROTESTE IN PIATA UNIVERSITATII: Jandarmii incearca sa deblocheze centrul Bucurestiului!

PROTESTE IN PIATA UNIVERSITATII. Jandarmii incearca sa deblocheze Piata Universitatii, blocata timp de mai multe ore, in zona venind echipaje suplimentare, in timp ce in piata protesteaza aproximativ 2.000 de oameni.

La ora transmiterii acestei stiri, jandarmii s-au regrupat, cateva echipaje venind dinspre strazile Batistei si Ion Campineanu. Ei incearca sa deblocheze piata. Traficul rutier este blocat in zona de la ora 18.00, cand protestatarii au iesit in strada. Jandarmii sunt echipati cu casti de protectie, masura fiind luata dupa ce un coleg de-al lor a fost lovit la cap, avand nevoie de ingrijiri medicale.

Echipajele Ambulantei au intervenit pentru a acorda ingrijiri medicale in cazul a 13 persoane, printre care trei intoxicate cu gaze lacrimogene. De asemenea, alte trei persoane au suferit traumatisme craniene. Patru persoane au fost duse la spital. In Piata Universitatiiu se afla, in jurul orei 10.00, aproximativ 2.000 de persoane, majoritatea pana in 35 de ani. Printre acestea se afla si revolutionari, dar si persoane cunoscute ca avand antecedente in organizarea de manifestari violente, in special pe stadioane.

In timpul protestului de sambata, unii dintre manifestansi au aruncat cu pietre si alte obiecte contondente in jandarmi, dar si cu petarde.De asemenea, jandarmii au fost nevoiti sa actioneze in forta, chiar si cu gaze lacrimogene. Florin Hulea, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, a declarat ca incidentul in care unul dintre jandarmi a fost ranit la cap este regretabil. El a subliniat ca jandarmii se afla la Universitate tocmai pentru a preintampina astfel de incidente.”Colegii mei s-au echipat cu castile de protectie pentru a evita astfel de incidente”, a spus Hulea.

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat initial, la ora 14.00, in Piata Universitatii. Oamenii, de toate varstele si invocand diverse probleme sociale – salarii mici, pensii reduse, lipsa locurilor de munca, problemele legate de taxa auto si reforma din sanatate – au scandat lozinci pentru demisia presedintelui Traian Basescu si a Guvernului. Primul incident dintre manifestansi si jandarmi a izbucnit in jurul orei 18.00, cand protestatarii au iesit in bulevard, blocand traficul rutier dinspre Piata Romana spre Universitate.

Apoi, unii manifestanti au decis sa plece spre Palatul Cotroceni, iar altii au hotarat sa ramana la Universitate. Ulterior, cei plecati la Cotroceni au decis sa revina la Universitate. Purtatorul de cuvant al Jandameriei Bucuresti, Georgian Enache, a declarat ca jandarmii nu sunt prezenti in Piata Universitatii pentru a lua masuri contra protestatarilor, ci pentru a asigura ordinea publica si pentru a se asigura ca legea este respectata. Totusi, Enache a spus ca legea va fi aplicata, in sensul ca, intrucat protestul nu este autorizat, organizatorii vor fi identificati urmand sa fie sanctionati conform legii. Proteste au avut loc in Bucuresti si vineri, actiunea pornind initial ca una de solidaritate cu medicul Raed Arafat.

Ulterior, oamenii au inceput sa scandeze tot mai mult lozinci contra presedintelui Traian Basescu.

author avatar
Ciprian Purice
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger