AcasăNewsProteste fara lider

Proteste fara lider

Desi oamenii ies zilnic in strada si protesteaza, aparent miscarea nu are niciun lider, situatie care incalca toate regulile in materie.

Dincolo de orice scenarii, nu este exclus ca din randul protestatarilor inocenti sa apara un lider conducator neprevazut de nimeni. Un om in stare sa puna cap la cap toate nemultumirile, sa le combine intr-un mesaj coerent si sa devina un adevarat lider de opinie. Iar daca asa va fi, scenaristii banuiti chiar vor avea serios de lucru!

Sesizand o serie de aspecte bizare, „National” are o lunga lista de intrebari, prima referindu-se la cine si de ce are interes sa iasa oamenii in strada. Si totul porneste de la surprinzatoarea absenta a unui lider, inexplicabila in momentul in care oamenii sunt zilnic convocati in Piata Universitatii. Unde se manifesta surprinzator de organizat pentru o multime lipsita de conducatori. Varianta cu iesirea in strada in urma unui impuls poate fi valabila doar pentru prima zi. Repetarea indica existenta unui motor ascuns, care tine masinaria in functiune. Ciudat este ca, in astfel de situatii, cel putin o persoana se impune, inerent, in postura de lider, postura pe care nu intarzie sa si-o proclame. De aceea, „sfiala” de care da dovada organizatorul acestor proteste da de banuit. Cert este ca el nu face parte din Opozitie, din moment ce USL s-a dumirit cu greu ce se intampla si de abia acum incearca sa-si traga partea leului din proteste. Ciudata este si tacerea guvernantilor, care par doar sa asiste la evenimente. O mana de vagabonti (sau poate nu?) vandalizeaza Capitala, timp in care guvernantii tac sau fac apel la calm si dialog. Dialog cu cine? Caci manifestantii au fiecare cate o doleanta, dar nimeni pana acum nu a reusit sa inchege nemultumirile exprimate in strada intr-un mesaj coerent, cu asa-zise „capete de cerere” precise. Iar ca nonsensul sa atinga apogeul, inutilele mesaje de pace sunt livrate publicului de papagali gen Theodor Baconschi, Traian Igas sau Sever Voinescu, secundati cand si cand de un la fel de neconvingator Emil Boc. In schimb, nimeni nu i-a auzit pe presedintii celor doua Camere, democratii Vasile Blaga si Roberta Anastase, luand vreo pozitie. De ce? Ei stiu.

Jandarmii bat in scuturi, SRI-istii trag cu urechea degeaba, ultrasii faulteaza Capitala

Anormal se comporta si jandarmii care, desi bine pregatiti si utilati, evita intrarea in forta in derbedeii care-si fac de cap si prefera sa bata in scuturi si sa tropaie, iritand astfel si mai tare multimea. De ce? Nimeni nu stie. Asa cum tot un mister este si de ce SRI-ul nostru, institutie altfel bine cotata in domeniu, nu a reusit sa anticipeze si sa ajute la prevenirea violentelor, desi oamenii sai sau ai altor servicii, asa numitii „ofiteri de legatura”, au fost recunoscuti printre manifestanti. De ce au degenerat atunci lucrurile este o alta intrebare care asteapta un raspuns. Tot fara explicatie este si prezenta liderilor de galerii la protestele stradale. Capabili sa-si manipuleze oricand „ultrasii”, acestia nu misca un deget fara sa fie platiti, dupa cum bine se stie in lumea fotbalului. Cum cultura lor politica tinde spre zero si nimeni nu-i banuie de munca patriotica, este firesc sa te intrebi ce cauta ei in Piata Universitatii si cine-i plateste pentru aceste „ore suplimentare” efectuate in afara stadionului. Iar ultima (si cea mai incintanta) intrebare il vizeaza pe seful statului: de ce tace Traian Basescu si ce calcule politice isi face el intr-o asemenea situatie?

PDL a batut apa-n piua la Colegiul Director

Democratii s-au strans, ieri, doar ca sa se adune. “A fost ca o terapie de grup”, au concluzionat, neoficial, cativa pedelisti.

Cezar Preda

Ingrijorati atit de modul in care ar putea evolua miscarile de strada, cat si de repercursiunile avute de acestea asupra partidului, trei democrati, Cezar Preda, Constantin Ostaficiuc si William Brinza, au propus remanierea Guvernului. Trebuie adusi “oameni credibili, cu priza la populatie, fara acuzatii de coruptie”, au pledat ei. In van, din moment ce propunerea a ramas fara raspuns. In schimb, democratii au cazut de acord asupra modului gresit in care a fost gestionata situatia la zi si au criticat lipsa unei strategii menite sa preintampine actiunile violente.

Simona Badulescu / Ana-Maria Ludatser

[poll id=”177″]

author avatar
eNational
610 afisari

1 COMENTARIU

  1. ei na ciudat, ce lider sa aiba? au vreo solutie propun vreo slutie? adica jos base, jos antoescu, jos toata lumea,au facut o ditr un spirit gregar, intre timp au afla ca singurul stapan care are punga cu bani e fmi ul, asa ca nu m ar mira azi sa se strige jos fmi ul! si gata se intorc acasa au socializat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger