AcasăNewsProtestatarii de la Cotroceni ii dau presedintelui "cartonas rosu" pentru sustinerea proiectului...

Protestatarii de la Cotroceni ii dau presedintelui „cartonas rosu” pentru sustinerea proiectului Rosia Montana

Captura foto Antena3

Peste 100 de oameni au participat la un protest fata de sustinerea de catre presedintele Traian Basescu a proiectului Rosia Montana. „Este interes public sa fie exploatate resursele tarii, sa creeze locuri de munca”, le-a spus Basescu protestatarilor din fata Palatului Cotroceni.

Captura foto Antena3

Protestatarii i-au reprosat sefului statului ca proiectul propus de Gold Corporation nu este in interes public. In cadrul protestului, participantii i-au aratat presedintelui Traian Basescu „cartonas rosu” pentru sustinerea proiectului de la Rosia Montana.

„Din ’97 de cand s-a semnat contractul asta ne facem ca dezbatem si nu facem nimic de fapt. (…) Este interes public sa fie exploatate resursele tarii, sa creeze locuri de munca”, le-a spus Basescu oamenilor prezenti la fata locului. El a respins acuzele unora ca nu i-ar „pasa” de „tara asta”.

Cand un cetatean a ridicat putin tonul la presedinte, Traian Basescu a replicat: „Discutam decent si ne ascultam”.  „Daca vreti sa ne intoarcem la comunism… Suntem la vreo 21 de ani de la schimbarea de sistem. Vad ca dvs. vreti sa va intoarceti la statul care sa exploateze. Statul nu mai face asta”, a mai sustinut presedintele.

O actiune similara s-a petrecut si la Cluj, unde peste 70 de persoane au participat la o actiune de protest de tip flashmob in fata sediului PDL Cluj.

Get Adobe Flash player

229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger