AcasăNewsProtestatarii chinezi dau iama și sparg clădirea Consiliului Legislativ (VIDEO)

Protestatarii chinezi dau iama și sparg clădirea Consiliului Legislativ (VIDEO)

Manifestanții din Hong Kong au pătruns în sediul Consiliului Legislativ, de aniversarea întoarcerii oraşului sub conducerea Chinei, în contextul protestelor masive faţă de o lege care ar permite extrădarea infractorilor în țară.

Sursa foto: Twitter

Un grup mic de studenţi a folosit un troller de metal, prăjini şi bucăţi din schelărie pentru a sparge uşa din sticlă şi a intra în sediul Consiliului Legislativ. Mai mulţi protestatari au intrat, însă nu este clar câte persoane se află în continuare în interior. Poliţia, înarmată cu bastoane, a folosit spray paralizant asupra protestatarilor. Cu toate astea, unii dintre manifestanţi au reușit să înlăture barele de oţel ale faţadei clădirii. Acoperiţi cu folii de plastic pe corp pentru a se proteja de gazele lacrimogene, protestatarii au ocupat din nou centrul economic al oraşului, ei ocupând străzi pe care le-au blocat cu bariere de metal.

Peste un milion de persoane au protestat în ultimele trei săptămâni pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de liderul Hong Kong-ului Carrie Lam, susţinută de statul chinez. Oamenii sunt nemulţumiţi de un proiect de lege care ar permite extrădarea infractorilor în China pentru că aceştia ar fi expuşi astfel unui sistem judiciar incorect şi controlat de partidul comunist de la Beijing.

Protestatarii nu se mulţumesc cu suspendarea proiectului de lege şi au cerut liderului din Hong Kong, Carrie Lam, să îl retragă cu totul. De asemenea, oamenii au reclamat un exces de zel al forţelor de ordine la protestele recente, poliţiştii folosind gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

Protestatarii spărgând porțile clădirilor (Sursa foto: Twitter)
Protestatarii în număr masiv strânși în fața clădirii (Sursa foto: Twitter)

[youtube]t2uM2QnZiLc[/youtube]

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
313 afisari

1 COMENTARIU

  1. Inclusiv in Romania ar trebui sa fie similar ca uriasa cocina de porci PSD ALDE sa nu ramana nici macar amintire pentru posteritate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger