AcasăNewsProtestatar arestat pentru 29 de zile. Barbatul, acuzat ca a incendiat mai...

Protestatar arestat pentru 29 de zile. Barbatul, acuzat ca a incendiat mai multe bunuri publice

(foto: Diana Stoica)

Barbatul acuzat ca a incendiat mai multe bunuri apartinand domeniului public din zona intersectiei strazilor Cantemir cu Marasesti a fost arestat preventiv de Judecatoria Sectorului 4. Mihai Capatana este prima persoana retinuta pentru incidentele de duminica, fiind cercetat de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 4 pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a ordinii si linistii publice.

(foto: Diana Stoica)

Procurorii au propus instantei arestarea preventiva a lui Mihai Capatana, cererea fiind admisa de Judecatoria Sectorului 4, care a emis pe numele acestuia un mandat pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestata la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit primelor cercetari, Mihai Capatana a participat duminica, alaturi de alte persoane ramase insa neidentificate, la incendierea unor bunuri apartinand domeniului public, din zona intersectiei strazilor Cantemir cu Marasesti.

Jandarmeria a ridicat 247 de persoane in urma incidentelor grave inregistrate in centrul Capitalei, fiind amendate. Alte 36 de persoane sunt acuzate pentru port ilegal de arma alba in loc public, vandalism, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. Dintre acestea 36, trei au fost retinute in baza unor ordonante, potrivit Ministerului Administratiei si Internelor.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a anuntat, luni, ca in urma protestului de duminica din Capitala au fost retinute trei persoane, una fiind dusa la Judecatoria Sectorului 4, unde procurorii au propus arestarea preventiva.

Protestele au fost declansate in tara saptamana trecuta, dupa demisia lui Raed Arafat, in semn de sustinere a fondatorului SMURD.

author avatar
National
232 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger