AcasăNewsProtest spontan in Centrul Capitalei: mii de oameni cer DEMISIA politicienilor!

Protest spontan in Centrul Capitalei: mii de oameni cer DEMISIA politicienilor!

 

UPDATE: La ora 22.50, Jandarmeria anunta ca numarul protestarilor din centrul Bucurestiului este de 25.000. Alte surse indica peste 30.000.

Protestul din centrul Bucurestiului, fotografiat de o drona. Foto: Roland Ion

UPDATE: Printre cei care au initiat demonstratia din aceasta seara se afla si persoane care considera ca protestul a fost deturnat politic. „In loc sa se ajunga la Primaria Sectorului 4 si la club Colectiv, s-a mers pe traseul obisnuit Universitate – Guvern. Multi cu care am vorbit si care au iesit prima oara la protest sunt dezamagiti. Au toata dreptatea”, scrie Rezistenta urbana.

UPDATE: 13.000 de protestatari se indreapta catre sediul Ministerului de Interne. In fata Guvernului, protestatarii au scandal „Asasinii!”, „Coruptia ucide!”, „Solidaritate”, „Iesiti din casa daca va pasa”, „Si voi aveti copii!”, „Oprea – demisia!”, „Ponta – demisia!”

 


UPDATE: „Mai multi negociatori ai Jandarmeriei discuta cu unii dintre liderii acestei adunari si vom incerca sa aflam intentia lor si finalitatea acestei manifestari. Nu este o adunare publica organizata, cu o coerenta in activitate, sunt mai multe grupuri, este o adunare eterogena si vom incerca sa adaptam dispozitivele noastre de protectie ca sa asiguram masurile de ordine publica”, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.


Demonstratie in plin centrul Capitalei inceputa in jurul orei 18.00. Peste 10.000 de oameni protesteaza, pasnic, impotriva tututor politicienilor, a Guvernului si a primarului Sectorului 4, totul pe fondul producerii tragediei din clubul Colectiv, soldata pana acum cu noarte de 32 de persoane.

 

Lumea continua sa vina in centru pentru a participa la manifestarea ad-hoc. Potrivit Jandarmeriei, care are masate multe efective in zona, protestul nu este unul autorizat. Coloana de oameni se intinde pe intreaga lungime a Bulevardului Magheru, circulatia intre Piata Victoriei si Universitate fiind blocata.

 

foto: Rezistența Urbană

 

author avatar
eNational
395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger