AcasăNewsProtest spontan. Aproximativ 200 de angajati Tarom au oprit lucrul!

Protest spontan. Aproximativ 200 de angajati Tarom au oprit lucrul!

Nemultumiti de faptul ca reprezentantii Tarom au refuzat sa prelungeasca licenta pentru cei care lucreaza pe partea tehnica, ceea ar duce la o reducerea a salariilor cu 400 de lei, aproximativ 200 de angajati ai companiei au oprit, miercuri, spontan lucrul.

Protestul nu a fost unul organizat, desi inca de marti existau anumite tensiuni printre angajati, iar conducerea companiei a fost anuntata de acest lucru, a declarat Aurel Curdov, Secretarul general al Sindicatului National Tehnic Tarom, citat de realitate.

„Am anuntat de ieri conducerea ca este o situatie exploziva din cauza neprelungirii licentelor pe partea tehnica. Ei spun ca exista o recomandare a autoritatii aeronautice, care spune ca nu este imperios necesar sa aiba toata lumea aceasta licenta, dar neprelungirea ei ne afecteaza drepturile”, a decarat Curdov.

Secretarul general al Sindicatului a mai precizat ca miercuri dimineata a fost la directorul tehnic al Tarom pentru a discuta problema, insa nu s-a putut ajunge la un compromis. „Avem 30 de persoane care trebuie sa dea licenta luna aceasta si el nu a aprobat prelungirea. Am rugat sa ne dea o explicatie si a zis ca el nu semneaza pentru aceste licente, invocand ca vine Curtea de Conturi. A trebuit sa le spun oamenilor ce se intampla”, a mai afirmat Aurel Curdov.

Liderul sindical a explicat ca treptat toti angajatii de pe partea tehnica ar urma sa ajunga in aceasta situatie pe masura ce expira licentele, adaugand ca in acelasi oamenii pierd lunar si aproximativ 400 de lei, plus alti bani care se acorda la concediu.

La aceasta ora, mai sunt aproximativ 70 de persoane care inca protesteaza, si nu se stie deocamdata cat va dura actiunea, a mai precizat aceeasi sursa.

author avatar
Alina Costache
252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger