AcasăNewsProtest spontan al pilotilor TAROM. Doua curse au fost anulate!

Protest spontan al pilotilor TAROM. Doua curse au fost anulate!

Pilotii companiei TAROM au declansat, duminica dimineata, un protest spontan, miscare ce afecteaza serios compania.

Este vorba despre pilotii care efectueaza curse pe aeronavele Airbus. Acestia sunt nemultumiti de conditiile de lucru astfel ca s-au declarat inapti pentru munca.

Si cum compania functioneaza cu un numar strict de angajati si nu exista piloti de rezerva, primele doua curse de duminica ce trebuiau efectuate cu aeronave Airbus au fost anulate.

Realitatea TV anunta ca pilotii sunt nemultumiti pentru ca au salarii cu 50% mai mici decat pilotii altor companii aeriene din Uniunea Europeana, iar veniturile lor au avut de suferit in ultima perioada din cauza ca numarul curselor externe a scazut. De asemenea, pilotii de pe aeronavele Airbus sunt nemultumiti ca au ajuns sa aiba mai putine curse externe decat cei de pe Boeing si astfel incaseaza diurne mai mici.

Totusi, sefii departamentului Airbus sustin ca „nu este normal ca unii piloti sa se declare inapti, in timp ce altii intra in concediu medical si cei liberi nu mai raspund la telefon”.

Sefii departamentului Airbus se declara impotriva modului in care pilotii au decis sa actioneze si spun ca „pilotii ingreuneaza traficul doar din ambitie, desi au salarii mari, iar alti angajati, cu salarii mai mici, nu protesteaza deloc. Ei nu vor sa inteleaga ca asta e bugetul si nu vor sa semneze Contractul Colectiv de Munca”.

author avatar
Cristi Ionita
315 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger