AcasăNewsProtest Sanitas in Piata Victoriei. Restrictii de circulatie pe durata mitingului

Protest Sanitas in Piata Victoriei. Restrictii de circulatie pe durata mitingului

Dupa cum anuntasera inca de zilele trecute, angajatii din Sanatate, afiliati Federatiei Sanitas, au iesit cu miile in strada. Mitingul s-a desfasurat in fata sediului Guvernului. Premierul Dancila, insa, nu e in tara, ci in Israel.

 

UPDATE 4: O delegatie a mers la discutii cu reprezentanti ai Executivului.

UPDATE 3: „Astazi sunt in Piata Victoriei, alaturi de Sanitas, reprezentanti ai asociatiilor de pacienti, ai personalului sanitar din reteaua Ministerului de interne (membri de sindicat ai FSNPPC), precum si reprezentanti ai tuturor categoriilor profesionale din sanatate si asistenta sociala. Pentru ca SANITAS APARA ECHIPA MEDICALA!”, au transmis reprezentantii Federatiei, via Facebook.

UPDATE 2: Unei femei aflate la protest i s-a facut rau, fiind dusa intr-o ambulanta ajunsa in zona, pentru a primi ingrijiri.

UPDATE: Manifestantii au venit cu steaguri si pancarte cu mesaje, dar nu au lasat acasa nici deja nelipsitele vuvuzele.

Angajati din sistemul sanitar din multe zone ale tarii au plecat catre Capitala, pentru a-si manifesta nemultumirile in fata Guvernului. Au venit sindicalisti din Valcea, Gorj, Vaslui, Vrancea, Olt, Constanta, Suceava, Iasi, Braila, Galati sau Mehedinti au pornit inspre Bucuresti, cu speranta ca astfel guvernantii vor gasi solutii la problemele pe care le reclama, in principal legate de salarizare. Multi dintre ei sunt nemultumiti de plafonarea sporurilor si acuza scaderea veniturilor.

Restrictii in traficul din Capitala

Manifestatia din Piata Victoriei a adus si masuri de restrictionare a circulatiei. Din cate s-a anuntat dinspre Brigada Rutiera, de la ora 9 s-a restrictionat traficul rutier „pe Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei (permitandu-se permanent circulatia pe Str. Arh. Ion Mincu), respectiv Sos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf pana la Piata Presei Libere (zona central – mediana, gradual, in functie de sosirea participantilor, daca situatia o va impune)”. De asemenea, „incepand cu ora 09.00, circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier pe doua benzi de circulatie pe sens, in fata Guvernului, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu, asigurandu-se circulatia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzesti si Bd. Lascar Catargiu”.

S-a anuntat ca rmasurile se vor aplica pana la terminarea mitingului, insa nu mai tarziu de ora 16.

Soferii au la dispozitie doua rute alternative, si anume:

– Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – Sos. Bucuresti-Ploiesti;

– Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – Sos. Bucuresti-Ploiesti.

sursa foto: Facebook/Federatia Sanitas din Romania

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger