AcasăNewsProtest plin de reproșuri către ministrul Oros. Cum a reușit să atragă...

Protest plin de reproșuri către ministrul Oros. Cum a reușit să atragă atenția un legumicultor nemulțumit: ”Proşti nu suntem, cum ne credeți voi!” – VIDEO

Protest plin de reproșuri către ministrul Oros. Cum a reușit să atragă atenția un legumicultor nemulțumit: ”Proşti nu suntem, cum ne credeți voi!” - VIDEO (captură video)

Sătul să audă promisiuni și să muncească din greu, fără ca prețul legumelor să și reflecte cazna sa, dar și investițiile, un agricultor i-a criticat fățiș atât pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cât și pe premierul Florin Cîțu, dând de înțeles că mai degrabă își scoate singur lujerii de castraveți din solar, în plină perioadă de producție, decât să mai iasă în pierdere. 

Din mijlocul solarului, dintre tufele de castraveți, agricultorul doljean a ales să-și spună păsul și facă publice – prin intermediul unei rețele de socializare – problemele cu care se confruntă cei care muncesc din greu pentru a scoate o producție de legume. ”Uite, decât să muncim ca proștii să vindem cu 80 de bani, să plătim manoperă de cules, transport, taxă de piață mai bine uite ce facem cu o cultură de castraveți impecabilă. La 80 de bani și 1 leu? Niciodată prețul ăsta nu va aduce profit legumicultorului„, susține bărbatul, în timp ce trece printre tufele de castraveți.

Doljeanul nu îi iartă pe cei doi politicieni, acuzând promisiuni neonorate adresate agricultorilor autohtoni. ”Băi, Oroşe, sau cum te-o chema, că nici nume de român n-ai, sau băi, Cîţule, unde sunt băi depozitele regionale de le-ai promis la mine-n curte, colea în exploataţie? (…) Uite ce se-ntâmplă cu producţia autohtonă! Că eu fac parte din ferma aia a ţăranului sărac şi mândru, nu muncesc gratis, cum vreţi voi, că asta e. De subvenţii ne-ai luminat, de ajutoare ne-ai luminat, de coronavirus ne-ai luminat, aşa că, bă, fraţilor, legumicultorii ăştia, colegii mei, bă, nu mai munciţi gratis, faceţi ca mine!

Facem o echipă şi mergem la cerşit în Franţa. Că-n România, oricum, frate, nu câştigăm ca la cerşit, datorită politicii pe care o fac aceşti farisei politici. Asta se-ntâmplă cu producătorul agricol român, ăla care investește sute de milioane, ăla care nu stă cu mâna-ntinsă, că ei poate au crezut că noi suntem ca ei, milogi în campanie şi dup-aia şefi. Noi nu, noi nu suntem milogi niciodată, noi ăştia, care ştim să muncim şi să facem anumite lucruri…”, susține bărbatul, într-un filmuleț urcat pe pagina sa de Facebook, dar difuzat și duminică seară, la Antena3.

”Proşti nu suntem, cum ne credeţi voi!”

Legumicultorul amintește și faptul că până să iasă recolta, sunt investiții de făcut. Și toate costă. Iar în final, prețul unui kilogram de castraveți nu ar reflecta câtuși de puțin tot acest efort, dă de înțeles legumicultorul.

”Şi încă o dată, nea Oroş, ia, zi, tată, ce faci cu noi, noi? Noi, ăştia, care când ţi-e greu, te-ajutăm? (…) Când mă duc să iau un insecticid îmi cere 900 de lei pe litru. Păi, când scot eu, mă, 900 de lei pe litru, cu 80 de bani kilul de castraveți? (…) Ia uite, frate, castraveţi colea! Prietene, ştim să producem, dar proşti nu suntem, cum ne credeţi voi! Uite, asta trebuie să facă toţi legumicultorii români! Şi după ce-i scoatem, să ne ducem toţi în faţa primăriilor, să ducem lujerii acolo”, mai spune bărbatul.


380 afisari

3 COMENTARII

  1. Chiar dacă mergea la vot tu încă nu ai aflat ca în România votezi pe cine vrei și iese cine trebuie ca are grija STS cum sa redistribuie voturile. Ex sectorul 1 București sper ca ancheta durează pana la finalizarea mandatului Clothide dacă între timp nu desființează parchetul și politia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger