AcasăNewsProtest pe ger năprasnic. Majorarea impozitului auto cu 55% a scos în...

Protest pe ger năprasnic. Majorarea impozitului auto cu 55% a scos în stradă șoferii (GALERIE FOTO)

protestProtest pe ger năprasnic. Majorarea impozitului auto cu 55% a scos în stradă șoferii (GALERIE FOTO)

Majorarea impozitului auto cu 55% a scos în stradă gălățenii. Deși afară termometrele nu arătau mai mult de minus 6 grade, oamenii și-au strigat nemulțumirea în fața Primăriei dar și a Prefecturii.

Oamenii s-au organizat pe Facebook în urma unei inițiative numite „Nu suntem iobagi pe tarlaua lui Pucheanu”, lansate de grupul Rezistența Civică Galați, transmite Viața Liberă.

Protestarii spun că impozitele au crescut nejustificat de mult.

„Cei care au firme, care un motoare puternice, care au dube… Eu plăteam 25 de milioane de lei, o să plătesc în jur de 40 de milioane pe an. Vi se pare corect? Cât este salariul minim pe economie in România… Să rămână impozitul ca anul trecut. Cel puțin ca anul trecut. Uitați-vă în Galați, jumătate de Galați este spart. Eu schimb bucșe la jumătate de an”, a declarat unul dintre protestatarii din fața Primăriei Galați.

sursa foto: Viața Liberă

Autoritățile anunță că impozitul auto a fost majorat de Consiliul Local. „Taxele și impozitele pentru anul 2021 au fost indexate cu procentul de 3,8 la sută, calculat pentru anul 2019. În ceea ce privește impozitul pentru mijloacele de transport, acesta crește cu 50 la sută”, a declarat Daniel Stadoleanu, directorul Serviciului Public de Taxe și Impozite Galați.

Gălățenii nemulțumiți de majorarea impozitului auto

Este al doilea protest al gălățenilor după ce Consiliul Local a votat la finalul anului trecut o majorare a impozitului auto. Gălăţenii au protestat faţă de majorarea taxei auto şi luni, 11 ianuarie, în prima zi de încasare a taxelor şi impozitelor locale.

Atunci, la protest au participat în jur de 60 de persoane care s-au adunat în faţa Primăriei Galaţi cerând anularea majorării. Şi în timpul protestului de luni, traficul rutier de pe strada din fața primăriei a fost blocat timp de mai multe zeci de minute, câţiva protestatari abandonându-şi maşinile pe artera din faţa primăriei.

author avatar
Andrei Ștefan