AcasăNewsProtest la fabrica de armament din Prahova, unde se face muniţie termobarică....

Protest la fabrica de armament din Prahova, unde se face muniţie termobarică. Angajații cer salarii mai mari – VIDEO

protestProtest la fabrica de armament din Prahova, unde se face muniţie termobarică. Angajații cer salarii mai mari - VIDEO

E grevă spontană la Uzina Mecanică Plopeni, miercuri dimineață! Zeci de angajați au refuzat să mai intre la primul schimb pentru a protesta împotriva veniturilor foarte mici, informează Observatorul Prahovean.

Angajații solicită majorarea salariilor și acordarea de sporuri de muncă periculoasă și bonuri de masă care au fost anulate în urmă cu doi ani.

Din primele informații se pare că este vorba de angajații de la serviciul de pază și sectorul pirotehnic.

„După zeci de ani de vechime în muncă avem salarii de mizerie. Cei mai mulți dintre noi câștigăm 1500-1700 de lei. Cu banii ăștia nu putem trăi! Vrem să ne mărească salariile și să ne dea înapoi bonurile și sporurile pe care ni le-au luat acum doi ani!”, a fost mesajul unuia dintre greviști.

Aici a fost testată muniția perforantă termobarică

Săptămâna trecută, în poligonul Uzinei Mecanice Plopeni, a fost testată muniția perforantă termobarică. Ministerul Economiei anunța atunci că fabrica din Prahova ar putea produce astfel de muniție considerată de importanță strategică și cu un potențial de piață ridicat.

Acum, deşi trebuia să ajungă la guvern, ministrul Economiei va ajunge la Uzina Mecanică din Plopeni pentru a sta de vorbă cu protestatarii.

author avatar
Andreea Vlad
477 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger