AcasăNewsProtest la Cotroceni: Sute de persoane au strigat lozinci impotriva lui Basescu...

Protest la Cotroceni: Sute de persoane au strigat lozinci impotriva lui Basescu si pro-Raed Arafat -VIDEO

(foto: captura Youtube)

Sute de persoane au protestat, vineri seara, in fata Palatului Cotroceni din Capitala, scandand lozinci de sustinere a medicului Raed Arafat, fondatorul SMURD, si impotriva presedintelui Basescu si a Guvernului Boc. Mitinguri pentru sustinerea lui Arafat, fostul subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, au loc vineri seara in Brasov, Timisoara si Sibiu.

(foto: captura Youtube)

Protestatarii din Capitala au venit in mars din Piata Universitatii unde s-au adunat in jurul orei 18.00, pentru a-l sustine pe Raed Arafat, potrivit Mediafax. Oamenii s-au oprit in fata sediului Presedintiei, unde au ramas cateva ore, strigand lozinci impotriva lui Traian Basescu si a prim-ministrului Emil Boc. Protestul nu a fost autorizat. Nu au fost inregistrate incidente, un singur barbat a fost ridicat de jandarmi si dus la sectia 17 de Politie dupa ce a incercat sa forteze intrarea la Cotroceni, insa acesta nu ar fi facut parte din grupul de protestatari.

Manifestari similare la Timisoara, Brasov si Sibiu

De asemenea, mitinguri pentru sustinerea lui Raed Arafat au loc vineri seara in Brasov, Timisoara si Sibiu. La Timisoara, circa 200 de persoane s-au adunat, in jurul orelor 18.30, in Piata Victoriei din oras, demersul, fiind anuntat prin intermediul retelelor de socializare. „Jos Basescu”, „Tineri, veniti cu noi”, „Azi in Timisoara, maine in toata tara” – acestea au fost cateva din scandarile manifestantilor, in tot acest timp, unii dintre cei prezenti in piata afisand, pe foi A4, mesajul: „Pro Arafat”. Unii dintre manifestanti au declarat presei ca nu sunt de acord cu proiectul Legii sanatatii si cu intentia presedintelui Traian Basescu de a desfiinta SMURD.

Peste 500 de persoane s-au adunat, vineri seara, in jurul orei 19.00, in Piata Sfatului, din Brasov, pentru sustinerea lui Raed Arafat. Mitingul s-a incheiat in jurul orei 21.00, dupa ce manifestantii au mers, pe rand, din Piata Sfatului, unde se adunasera, la sediile Prefecturii, Primariei si PDL Brasov, incheind actiunea tot in Piata Sfatului.

Pe tot traseul lor, manifestantii au purtat pancarte, steaguri tricolore si au scandat lozinci impotriva lui Traian Basescu si a guvernatilor, au huiduit si au fluierat. Cu exceptia unor imbranceli, in Piata Sfatului, in jurul orei 19.30, la inceputul mitingului, cand cei peste 500 de oameni care s-au adunat pentru sustinerea lui Raed Arafat au rupt cordonul de jandarmi si au plecat spre Prefectura, actiunea s-a desfasurat fara alte incidente.

Medicul Raed Arafat – fondatorul SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare) – a demisionat marti din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, in urma nemultumirilor privind o serie de prevederi referitoare la medicina de urgenta din proiectul Legii Sanatatii, dar si ca urmare a criticilor formulate la adresa sa de catre presedintele Traian Basescu.

[youtube]DpmiZx6taqU[/youtube]

[youtube]5RwtO9PI7BA[/youtube]

[youtube]82NBjuq1DXo[/youtube]

741 afisari

2 COMENTARII

  1. Lozincile se scandeaza si online pe „lozinci (punct) ro”. Intra si tu, citeste-le, sau trimite lozinci noi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger