AcasăNewsProtest inedit în Piața Victoriei. „Diaspora dă papucii”. Ping-pong cu dorarul „10...

Protest inedit în Piața Victoriei. „Diaspora dă papucii”. Ping-pong cu dorarul „10 august”

După doi ani de la violentele proteste  care au avut loc pe 10 august, astăzi cîteva zeci de persoane au venit  în Piața Victoriei din București să se manifeste într-un mod inedit, aşezând perechi de pantofi pe asfalt.

Organizatorii protestului susţin că acesta este un mod paşnic prin care le transmit autorităţilor că „victimele de la 10 august și-au adus papucii și îi dau guvernului”.

Potrivit celor care au organizat un astfel de protest, au afirmat că toate perechile de încălţăminte urmează să fie donate.

Protest inedit în Piața Victoriei

„Diaspora Dă Papucii

și

”Protestul” pantofilor fără stăpani

10 August 2020

Rezervă și tu un loc pe asfalt!

Treci prin Piața Victoriei și lasă o pereche de pantofi în numele unei rude sau prieten plecat peste hotare.

Trimite din diaspora o pereche de încălțări cu un mesaj atașat, dacă îți este dor de ai tăi și de țara ta, dar nu te-ai întors până acum din cauza abuzurilor și corupției politicienilor.

Mai știi cu ce erai încălțat în 10 august 2018? Dacă ai fost agresat în 10 august 2018, trimite perechea de încălțăminte pe care o purtai atunci.

Îți poți trimite pantofii (sau cizmele, sandalele, papucii, etc.) prin intemediul unei asociații sau grup civic în care ai încredere.

Toate perechile de încălțăminte vor fi donate!”, se arăta în anunţul reprezentanţilor de la Diaspora Pentru Romania.

Cu toate că majoritatea protestatarilor au fost pașnici, totuși, jandarmii au descoperit și de această dată unele nereguli.

Un bărbat care avea asupra sa un cuțit l-ar fi amenințat pe organizatorul evenimentului. Imediat, jandarmii aflați la fața locului l-au imobilizat pe individ și l-au dus la secția de poliție pentru a fi audiat și, cel mai probabil, amendat.

Dosarul a fost trimis la Tribunalul București

Judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel București care a luat în discuție, luni, cererea procurorului șef al DIICOT de conformare a redeschiderii urmăririi penale în dosarul 10 august a stabilit că nu CAB este competentă să judece această cerere astfel că  a trimis toată cauza la Tribunalul București.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară.

Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară. În baza art.29 alin.5 din Legea nr.47/1992 respinge ca inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală), formulată de intimatul Cucoş Gheorghe Sebastian, prin apărător.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare în privinţa dispoziţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale. Definitivă în privinţa restului dispoziţiilor. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi,…”, se arată în minuta magistratului CAB, potrivit stirileprotv.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
491 afisari

3 COMENTARII

  1. Credeți că se va face dreptate??.. aleluia…v-au folosit pentru campania electorală pentru președintele României,…!!! acum alt scenariu se folosește pentru locale .. pandemia..frica in populime,spaima, stări de urgență, alertă, miliție, țigani,amenzi,… duceți-vă dracului de nenorociți…

  2. Dragilor, nu va amestecati cu Miscarea Populara Romana a Dlui Viorel Catarama fost informator al securitatii lui Ceausescu. In perioada in care a fost economist cu functie la ICE,,Tehnofoerstexportimport,,. Este fost PNList, dar aflarea adevarului despre activitatea dansuli ca informator al securittii l-a transformat in ,,independent,,. Si in PNL a avut tupeu sa ceara functii si sa candideze la functii. Atentie mare, este un parvenit periculos la cei peste 62 de ani.

    • Daniela , cunoastem marfa si stim ca e alterata , a fost facut muci in studio la Realitatea . Multumiri pentru onestitate si bun -simt !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger