AcasăNewsProtest in scoli. Si elevii #rezista

Protest in scoli. Si elevii #rezista

Foaia de examen a fost transformata in pancarta de protest

Iata cea mai buna definitie a progresismului: elevii fac greva si resping o evaluare nationala a cunostintelor dobandite pe motiv ca… asa vrea muschii lor! Si iata cum virusul #rezist ocupa si scolile, nu doar Piata Victoriei, din Bucuresti. Din pacate, Romania inca nu are vaccin pentru maladii patologice, astfel ca o situatie precum cea de fata ajunge sa fie privita cu ingaduinta, ca sa nu spunem aprobare.

Foaia de examen a fost transformata in pancarta de protest

Consiliul National al Elevilor este un moft creat la primul stranut al organismelor de conducere (stapanire) occidentale. Asa-i si la Berlin, ni s-a spus, iar noi am executat, ba am facut-o zu zel si abnegatie. Acum, culegem roadele. Mai intai, CNE a debutat in forta pe 2019, anuntand ca promoveaza, sustine si cere introducerea educatiei sexuale in programa scolara. Si, daca se poate, programa sa fie elaborata de organizatia „Accept”, completam noi, cu toate drepturile comunitatii LGBT detaliate si explicate pe larg! Dar, sa ajungem si la zi, caci CNE are activitate intensa, dupa cum vedem.

Intr-un comunicat asumat, Consiliul National al Elevilor ii indeamna pe toti scolarii de clasa a VII-a la nesupunere, la boicot, la un concurs de flegme pe obrazurile chinuite ale profesorilor, la un meci de fotbal cu onoarea, personalitatea si demnitatea cadrelor didactice dedicate! Viitoarea generatie de asistati sociali si delicventi nu mai vrea lucrari de control, teze si evaluari, iar maine-poimaine va cere si modificarea orarului, sa se mearga la scoala de marti pana joi, ca vinerea e seara de clubbing, iar luni e prima zi dupa weekend, dedicata refacerii.

Protest la 13 ani

„Invitam elevii din Romania sa ni se alature in protestul prin care ne opunem modului in care sunt organizate simularile examenelor nationale. Mai mult decat orice altceva, o facem pentru generatiile viitoare, pentru ca ele nu trebuie sa fie asemenea noua, o generatie de sacrificiu, o generatie de cobai. Dam foaia goala pentru ca simularile nu ne vor evalua competentele, ci doar cunostintele. Nu ne vor evalua capacitatea de a gandi critic, ci doar capacitatea de a reproduce informatiile care ne-au fost dictate la clasa (…) Acest lucru ne motiveaza sa ne ridicam in fata tuturor acestor nedreptati printr-un protest: fie dand foaia goala, fie scriind tot ceea ce este gresit la sistem, transformandu-ne foaia de examen intr-un manifest fata de invatamantul romanesc”.

Doamne, ce nepotrivire de termeni – protest si elevi de clasa a VII-a! E ca si cum ai zice Iohannis si constiinta, Carmen si decenta. Si noi care credeam ca misiunea unui elev este aceea de aprofundare pentru ca mai tarziu sa poata pune in practica informatia acumulata in anii de scoala. Nu, progresismul european presupune nesupunere, protest la 13, 14 ani, eventual si vreo doua palme date „profei” de romana, drept razbunare pentru generatiile anterioare altoite.

Oribila crima comisa pe care Consiliul National al Elevilor Dornici de Educatie Sexuala si cu Spirit de Nesupunere o imputa Ministerului Educatiei Nationale are la baza introducerea testelor de evaluare nationala si la nivelul clasei a VII-a. E prea mult pentru coconii stresati de atata materie!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
269 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger