AcasăNewsProtest în prag de examene naționale! Profesorii ies din nou în stradă....

Protest în prag de examene naționale! Profesorii ies din nou în stradă. Ce-i mai nemulțumește

profesoriNu mai sunt bani pentru salariile profesorilor. Ministrul Educației: „Îţi trebuie rectificare bugetară pe care o face doar un guvern stabil”

Protest în fața Guvernului, anunțat de sindicatele profesorilor pentru miercuri la prânz. Dascălii sunt nemulțumiți că Executivul încă nu a aplicat legea Salarizării, la 2 ani de la termenul prevăzut legal, potrivit unui anunț publicat pe paginile de pe rețelele de socializare.

Profesorii au primit o singură tranșă de majorare a salariului după 2017, dar din 2020, au fost oprite plățile.

Profesorii cer salarii mai mari

„Din cauza salariilor foarte mici și a creșterii accentuate a prețurilor la produsele de consum de bază, a scăzut dramatic puterea de cumpărare în rândul salariaților din educație, fenomen manifestat cu precădere la personalul nedidactic”, spun reprezentanții FSLI.

Sindicaliștii anuntă că peste 500 de persoane din toate cele 3 sindicate din învățământ vor veni miercuri, 25 mari, între orele 11-13 să protesteze în fața Palatului Victoria.

ANAF ia în vizor meditațiile

În prag de examene naționale, secretarul general al FSLI mai spune că sindicatele mai pot aștepta un răspuns de la Guvern până la finalul acestei luni până să decidă ce acțiuni iau mai departe.

„O grevă știm ce ar însemna în acest moment. O destabilizare totală. Numai că primii care ar trebui să se gândească la partea aceasta sunt membrii Guvernului, nu noi. Nu poți cere performanță și schimbare și să nu plătești omul cu un salariu pe care tu cu mâna ta l-ai scris. Din ianuarie până acum au avut suficient timp”, spune reprezentantul FSLI, potrivit edupedu.ro.

Protestul profesorilor a fost anunțat la scurtă vreme după ce ANAF a anunțat că va controla meditatorii. Lucian Heiuş, președintele ANAF, spunea în urmă cu câteva zile că îi îndeamnă pe profesorii care dau meditații să își facă un PFA pentru a fi în legalitate.

author avatar
Andreea Vlad
200 afisari

2 COMENTARII

  1. Profesorii iar vor mariri salariale, in ultimii 15 ani numai asta am auzit de la ei, dar ar trebui sa o lasa mai moale ca ei sunt aproape sunt cu salariile la nivel maxim!!! De 15 ani le-au fost acordate tot felul de privilegii si mariri salariale si tot nemultumiti sunt!!! La cate ore lucreaza pe luna profesorii vor salarii cat medicii sau magistratii!!! Vorbiti cu dl profesor Johanis ca sa va bage iar in seama si sa va mareasca salariile ca la cei de la AFIR sau APIA ca sa fiti toti profesorij multumiti si va lasati de meditatii conta cost!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger