AcasăNewsProtest in Parlament, pe tema bugetului de stat pe 2013: PDL paraseste...

Protest in Parlament, pe tema bugetului de stat pe 2013: PDL paraseste dezbaterea!

Parlamentarii PDL au parasit, miercuri, sala de plen in semn de protest pentru ca o serie din amandamentele depuse la proiectul bugetului de stat pe 2013 nu se mai regasesc in anexe si nu pot fi sustinute in plenul reunit.

Presedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a anuntat ca protestul se datoreaza faptului ca presedintele Comisiei de buget-finantare a Camerei Deputatilor a scos, cu de la sine putere, de pe lista de dezbatere, amendamente care vizau alocarea de fonduri pentru bugetul SGG.

Blaga este de parere ca puterea a omis unele amendamente din dorinta de a scurta timpul de dezbatere a bugetului de stat pe 2013, astfel incat sa se incadreze in termenul promis premierului Victor Ponta.

Democrat liberalii nu vor participa nici la votul final daca amendamentele nu vor fi reintroduse in anexe, ameninta liderul PDL.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, ataca decizia PDL de a parasi sala, spunand ca gestul democratilor a fost de natura sa arate ca se „bat”pentru rezolvarea problemelor romanilor, cand in realitate nu au facut nimic cat timp au fost la guvernare: „PDL ne-a inglodat in datorii pana in gat, a redus pensii, salarii si acum vin sa ne dea lectii in Parlament de politicianism, ca sa vada lumea cum se bat ei cu puterea pentru a rezolva marile probleme ale romanilor. Cat au fost a guvernare, n-au facut nimic din ce vor sa faca astazi. Acum fac totul pe hartie, vin cu idei savante. Amendamentele in general sunt toate bune, dar cand le faci trebuie sa gasesti si sursele de finantare”.

author avatar
Alina Costache
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger