AcasăNewsProtest in mai multe spitale din Capitala si din tara: a fost...

Protest in mai multe spitale din Capitala si din tara: a fost greva de avertisment!

Au fost cateva mii de purtatori de halate albe sau de diferite culori care au lasat, timp de doua ore, lucrul si s-au raliat miscarii de protest la care au participat sindicalistii afliliati Sanitas.

Au fost zeci de angajati de la Floreasca, din Bucuresti – asistenti medicali, infirmieri si brancardieri deopotriva – care au iesit, la primele ore ale zilei, in fata Spitalului de Urgenta, pentru a-si face cunoscute nemultumirile. N-au fost, insa, singurele cadre medicale din Capitala care, intre orele 8 si 10 au protestat, in semn de avertisment. Actiuni similare s-au desfasurat si la spitalul „Obregia”, si la „Sfantul Ioan”, dar si la „Cantacuzino”, Institutul „Paulescu” sau Maternitatea Bucur, chiar daca angajatii nu au iesit in strada, ci au ales sa ramana in incinta unitatilor sanitare si sa protesteze pe holuri.

E important de mentionat ca grevei de avertisment organizate de sindicalistii Sanitas, nemultumiti de inechitatile de la nivel de salarizare, dar si de conditiile de lucru, s-au raliat si angajatii din spitalele de stat din Botosani, Bihor, Caras Severin, Mures, Calaasi, Covasna, de la Iasi, dar si din Olt, Constanta, Braila, Gorj, Hunedoara si Galati. Totodata, trebuie mentionat faptul ca au intrat in greva de avertisment de doua ore si angajatii de la spitalele judetene de Urgenta si Brasov si Targoviste, dar si din Alba si Dambovita.

Nu in ultimul rand, va amintim faptul ca sindicalistii au anuntat inca de acum cateva saptamani ca, in aczul in care pana la momentul respectiv nu le vor fi solutionate nemultumirile, pe 31 octombrie sunt decisi sa intre in greva generala.

sursa foto: Facebook/Sanitas

author avatar
Cristina Stefan
129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger