AcasăNewsProtest în centrul Capitalei! Ce i-a scos din case pe bucureșteni, pe...

Protest în centrul Capitalei! Ce i-a scos din case pe bucureșteni, pe frig

protestProtest în centrul Capitalei! Ce i-a scos din case pe bucureșteni, pe frig

Zeci de români protestează sâmbătă în Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru o familie de români stabilită în Germania, care trăiește o dramă cumplită.

Petru şi Camelia Furdui au rămas fără cei șapte copii, după ce Protecţia Copilului din Germania i-a preluat în custodie. Cei doi soți se chinuie de la sfârşitul lunii aprilie 2021 să îşi recupereze copiii care au vârste cuprinse între un an şi jumătate şi 16 ani, scrie Adevărul.

Protecţia Copilului ar fi descoperit că familia Furdui merge săptămânal la biserică, făcându-li-se un profil de oameni „extrem de religioşi care nu le oferă copiilor acces la toate subiectele relevante din societate”.

Mătușa copiilor dinspre mamă spune că drama familiei Furdui, mutată în 2012 din Spania în Germania, a început după ce copilul cel mare, de 16 ani, s-a plâns de relaţia cu părinţii, dar şi de faptul că cei doi băieţi mai mici sunt, uneori, bătuţi de mamă.

Familia Bodnariu sare în sprijinul lor

Familia Bodnariu, care a fost lovită de o tragedie asemănătoare în urmă cu câțiva ani în Norvegia, vine în sprijinul celor doi români.

„Este un caz care merită atenţie. Ne pare rău că se repetă aceeaşi situaţie prin care am trecut şi noi. Am vorbit chiar de dimineaţă cu Camelia Furdui. Este foarte dificil pentru că întâmpină un sistem răutăcios. Cel puţin, vorbesc de ce întâmplă acolo local, nu vreau să acuz tot sistemul, nu îi cunosc, nu îi ştiu statistică încă, decât parţial. Se izbesc de nişte ziduri, fără emoţie, fără raţiune. Se pare orgolii sau pur şi simplu un plan predeterminat şi să mergem mai departe”, a spus Marius Bodnariu, potrivit Antena 3.

Cazul Bodnariu a ajuns în atenția publică după ce Serviciul de protecție a copilului din Norvegia, Barnevernet, a preluat în 2015 cei cinci copii ai familiei, după ce părinții acestora au fost acuzați de folosirea violenței fizice asupra copiilor lor. S-a afirmat că acest caz s-a bazat pe probleme religioase.

author avatar
Andreea Vlad
635 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger