AcasăNewsProtest în Bucureşti, pentru susţinerea poporului palestinian. Autorităţile, în alertă! (VIDEO)

Protest în Bucureşti, pentru susţinerea poporului palestinian. Autorităţile, în alertă! (VIDEO)

protestREVOLUȚIE la Belgrad! Protest masiv, autostradă blocată de mii de manifestanți - VIDEO / foto: Twitter @FAZ_Vermischtes

Un protest pro-poporul palestinian se desfăşoară sâmbătă, în Bucureşti, în alveola centrală a Parcului Izvor. Sute de oameni îşi arată susţinerea faţă de teroarea la care sunt supuşi civilii din Fâşia Gaza.

Asociația Comunității Palestiniene din România a obținut avizele necesare desfășurării unui „Marș de protest împotriva uciderii în masă de către Israel a civililor din Fâșia Gaza”.

Două milioane de oameni, în suferinţă

Organizatorii protestului pro-Palestina, de la Bucureşti, „fac un apel tuturor românilor la solidaritate cu cele peste două milioane de oameni Fâșia Gaza, cel mai mare lagăr de concentrare din istorie, care se află, de aproape o luna de zile, sub bombardamentele și asalturile forțelor de ocupație israeliene.”

Protestatarii cer oprirea bombardamentelor din Fâșia Gaza și recunoașterea statului palestinian. Aproape 500 de manifestanți îşi arată solidaritatea faţă de palestinieni.

George Soros, bani pentru proteste pro-Hamas

Altfel, o analiză The New York Post arată că miliardarul maghiar-evreu George Soros a direcționat peste 15 milioane de dolari către unele din grupurile din spatele recentelor proteste pro-Hamas din SUA.

Sursa amintită a relatat că Adalah a co-sponsorizat, de asemenea, un miting în Bryant Park din New York, pe 20 octombrie, unde protestatarii au strigat scandări antisemite și au fluturat o pancartă cu mesajul „Nu condamn Hamas”.

Grupul a organizat un protest numit „Inundă Brooklyn pentru Palestina” în Bay Ridge, Brooklyn, la 21 octombrie. „Protestatarii au cerut eradicarea Israelului și au ținut o pancartă cu steagul israelian într-un coș de gunoi pe care scria „Vă rugăm să păstrați lumea curată!”.

author avatar
Andrei Ștefan