AcasăNewsUPDATE Protest de amploare în București, pe termen nelimitat! Ambulanțierii îi cer...

UPDATE Protest de amploare în București, pe termen nelimitat! Ambulanțierii îi cer socoteală lui Arafat – VIDEO

ambulantieriProtest de amploare în București, pe termen nelimitat! Ambulanțierii ies în stradă / foto: Facebook

Salariații din serviciile de Ambulanță din toată țara vor participa la un protest, începând de marți, 22 noiembrie, în cadrul căruia mașinile operative vor purta mesajul „Protest național”.

Blocul Național Sindical (BNS) a anunțat că începând de marți, va avea loc un protest pe termen nelimitat, în toate serviciile publice de ambulanță.

UPDATE 11.04. Zeci de sindicaliști protestează în fața sediului DSU. Zeci de sindicaliști s-au adunat marți, la ora 10:00, în fața sediului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), pentru a protesta. Ei acuză sabotarea serviciilor publice de ambulanţă de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Șeful DSU, Raed Arafat, a răspuns atacurilor venită din partea sindicaliștilor. „În primul rând, dacă am face o comparație, între anul 2018 și 2022, când IGSU a fost desemnat prin lege să fie unitatea care achiziționează centralizat ambulanțele și pentru serviciile de ambulanță și pentru SMURD, comparativ cu perioada 2010-2015, când achiziția s-a făcut la Ministerul Sănătății, (…)vedem că după ce a preluat IGSU achizițiile, numărul ambulanțelor achiziționate este de 2,4 ori mai mare față de cele livrate de Ministerul Sănătății, în perioada similare, de cinci ani.

Federația Sindicală Ambulanța spune că nu s-a livrat nicio ambulanță în ultimii trei ani și nu este adevărat. În patru ani, serviciile de ambulanțe au beneficiat de 821 de ambulanțe, din care 375 ambulanțe de urgență 4×2, 225 ambulanțe de urgență de tip B 4×4, 81 de ambulanțe de tip C și 20 ambulanțe de tip A, care au fost livrate Serviciului de Ambulanță București. Pe lângă cele 821 de ambulanțe, Primăria Municipiului București a mai achiziționat 106 ambulanțe. Asta ar însemna că vorbim de peste 900 de ambulanțe livrate serviciilor de ambulanță numai în ultimii patru ani.

Să spunem că serviciile de ambulanță au fost sabotate este un lucru denigrator și fals la adresa DSU”, a transmis Raed Arafat, într-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență.

Peste 1.000 de ambulanțieri pichetează Guvernul

Protestul va începe la ora 10:00, iar în cadrul acestuia toate ambulanțele operative vor afișa mesajul „Protest național”.

Blocul Naţional Sindical anunţă, împreună cu Federaţia Naţională Sindicală „ Ambulanţa ” din România (FNSAR), care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanţă, că marţi va fi organizat un miting de amploare în Capitală, cu peste 1.000 de protestatari.

Programul acțiunilor sindicale

1. De la ora 10.00 – 12.00 în Piaţa Revoluţiei va avea loc pichetarea Ministerului Afacerilor Interne/ sediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

2. De la ora 12.00 – 12.30 va avea loc marşul sindical, din locaţia Piaţa Revoluţiei în Piaţa Victoriei

3. De la ora 12.30 – 14.00 va avea loc pichetarea Guvernului României din Piaţa Victoriei.

„În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului. Menţionăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”, au mai transmis sindicaliştii, pe pagina de Faceook a BNS.

author avatar
Andreea Vlad
292 afisari

3 COMENTARII

  1. Ambulanțierii? Adică jigodiile alea care mergeau cu 20 la oră noaptea pe străzi, urlând din sirene, ca să bage spaima în oameni? Adică jigodiile alea care nu știu decât să ia tensiunea și să facă o injecție cu oarece algocalmin? Adică jigodiile alea care folosesc autoutilitarele ca și taxiuri , să ajungă mai repede la masă? De jigodiile alea vorbim?
    Să ardeți în iad un milion de ani, scârbele dracului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger