AcasăNewsProtest. Chipul lui Vladimir Putin, proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești

Protest. Chipul lui Vladimir Putin, proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești

Protest. Chipul lui Vladimir Putin, proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești (sursa foto: Facebook/GreenPeace România)

Chipul liderului de la Moscova a apărut proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil (firmă cu acționariat rusesc), din Ploiești, în timpul unei acțiuni de protest a activiștilor de la Greenpeace România.

Demersul acestora a venit în contextul războiului din Ucraina, miercuri seară, în 21 aprilie, și anume în seara zilei în care trecuseră deja 56 de zile de la invazia rusă asupra teritoriului ucrainean.

„Stop Combustibili Fosili, Stop Putin!”

Pe lângă chipul lui Vladimir Putin, au fost proiectate și o serie de mesaje. Activiștii de la Greenpeace România au transmis joi dimineață că „au protestat pașnic seara trecută, proiectând, pe turnul rafinăriei Lukoil, mesajele: Stop Combustibili Fosili, Stop Putin! Stop combustibili fosili din Rusia!, Energie verde pentru pace”.

Totodată, activiștii au ținut să menționeze, într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a organizației non-guvernamentale, că „atrag atenția că solidaritatea reală cu Ucraina înseamnă ca Guvernul României și Ursula von der Leyen să oprească importurile tuturor combustibililor fosili rusești”.

(sursa foto: greenpeace.org)

Greenpeace România: Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei

Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei.

Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc. STOP PUTIN! STOP COMBUSTIBILI FOSILI DIN RUSIA!”, s-a mai transmis în mesajul postat în 22 aprilie, după inițiativa de protest din seara precedentă.

”E nevoie de un embargo total asupra combustibililor fosili proveniți din Rusia”

Totodată, într-un comunicat postat pe site-ul ONG-ului se transmite că „Greenpeace cere UE și Guvernului României să renunțe imediat la importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia”. „În ziua 57 de la începerea războiului lui Putin, doar Statele Baltice și Polonia și-au asumat un embargou asupra combustibililor fosili proveniți din Rusia. Restul statelor europene, inclusiv România, finanțează războiul lui Putin în Ucraina. Până în acest moment au plătit peste 38 miliarde de euro din prima zi de război.

Compania Lukoil are operațiuni în zeci de țări din întreaga lume și este a doua cea mai mare companie petrolieră a Rusiei, după gigantul de stat Rosneft. Chiar dacă a avut de suferit după primele 5 sancțiuni impuse de Comisia Europeană, e nevoie de un embargo total asupra combustibililor fosili proveniți din Rusia pentru încetarea războiului și instaurarea păcii”, mai susțin cei de la Greenpeace România.

author avatar
Andrei Coman
342 afisari

3 COMENTARII

  1. SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOATAL SI INDATORAT ROMANIA

  2. Muistii de la greenpeace nu s-au deplasat cu auto la protest consumand combustibili fosili?
    Hai sictir si MUE BA!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger