AcasăNewsProtest AUR la sediul ASF! Au blocat centrul Bucureştiului. Jandarmii au intervenit...

Protest AUR la sediul ASF! Au blocat centrul Bucureştiului. Jandarmii au intervenit de urgenţă! (VIDEO)

George Simion şi simpatizanţii AUR au iniţiat un protest în faţa sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), faţă de creşterea preţurilor RCA.

Liderul AUR a spus că va trece şi pe la alte instituţii.

Au blocat Splaiul Independenței!

Manifestația blochează circulația pe Splaiul Independenței, aproape de Piața Unirii. George Simion a încercat să intre în sediul ASF, însă jandarmii au baricadat intrarea.

Protestatarii scandează „Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, „ASF, Mafie!”, „Afară, afară, cu hoţii din ţară!”, „Ce vrem noi, e şi pentru voi!”, „PSD şi PNL, angajaţi la ASF”, „Hoţii de la ASF, să deschidă uşile!”, „Hoţii de la ASF, şi-au mărit salariile!”, „Să vă fie frică, poporul se ridică!”.

Simion contestă preţurile RCA

George Simion, împreună cu membri ai conducerii partidului şi mai mulți susținători, spun că au venit să protesteze în fața sediului Autorităţii de Supraveghere Financiară din cauza creşterii „necontrolate” a preţurilor RCA.

Şefii acestei instituţii au venit în Parlament, au trecut şase luni de zile, doar pentru a primi prime şi pentru a nu acţiona. De mult trebuia înfiinţat CEC Asigurări pentru a prelua acele asigurări obligatorii care erau la Astra, care erau Euroins.

CEC Asigurări putea fi un angajament al statului român pentru şoferii care nu îşi permit să-şi plătească poliţa de asigurare. Nu au făcut asta, actuala conducere are datoria de a veni în faţa Parlamentului şi, în primul rând, astăzi, de a discuta cu noi.

Să-l vedem pe domnul Petrescu şi să-i vedem pe cei doi vicepreşedinţi, care până mai ieri erau deputaţi, care sunt soluţiile lor pentru oamenii din stradă.

Vom fi aici, în faţa fiecărei instituţii care există degeaba şi există pe bani mulţi. Au 15 salarii pe an, au prime de vacanţă„, a declarat Simion.

Simion a zis că Jandarmeria le-a transmis că o delegaţie va fi primită pentru discuţii cu cei de la ASF, însă nu au fost primiţi.

„Aşa tratează câinii lui Ciolacu pe români”, a spus liderul AUR. El a anunţat că va merge alături de protestatari spre Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului şi că în drum va trece şi pe la alte instituţii.

author avatar
Andrei Ștefan