AcasăNewsPROTEST AMPLU: “Ne-am săturat să nu putem merge la coafor!”

PROTEST AMPLU: “Ne-am săturat să nu putem merge la coafor!”

Perioada de izolare pentru încetinirea pandemiei coronavirusului este văzută ca „o încălcare a libertăților” de către unii.

Sute de oameni au coborât din mașini și au protestat în fața Capitolului Michigan din Lansing. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de ordinele guvernatorului Gretchen Whitmer de extindere a carantinei până la 30 aprilie.

Cu scandări de genul „Nu suntem prizonieri” sau „Vrem să mergem la muncă”, mulți dintre ei s-au declarat revolțați că magazinele sunt încă închise, în special saloanele de frumusețe, scrie huffingtonpost.fr. Manifestarea a fost organizată de coaliția conservatorilor din Michigan și a reunit mulți susținători ai președintelui Donald Trump. “Această politică arbitrară de închidere a afacerilor are ca scop să-i distrugă pe  toți lucrătorii, nu este decât un dezastru. Este un dezastru economic pentru Michigan ”, a declarat Meshawn Maddock, președintele organizației.

Guvernatorul Whitmer a subliniat că restricțiile  sunt necesare pentru a stopa extinderea coronavirusului în acest stat, care numără deja peste 28.000 de cazuri și 1.900 de decese: “Știu că oamenii sunt supărați și este normal. Își susțin dreptul la libertatea de exprimare și le respect opiniile. Îi rog doar să nu își pună în pericol sănătatea și nici să-i pună pe ceilalți în pericol”.

 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger