AcasăNewsPROTEST al transportatorilor, în ziua moțiunii de cenzură

PROTEST al transportatorilor, în ziua moțiunii de cenzură

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) anunţă că va protesta marţi, cu 800 de maşini, în Piaţa Constituţiei, faţă de proiectul de lege pentru „ridesharing”.

Transportatorii consideră că proiectul este “o formă mascată de a face concurenţă neloială taximetriştilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare”.

Aceștia afirmă că proiectul de lege pentru care au făcut lobby companiile va genera discriminări “grave şi nelegale”. “Practic, aceeaşi activitate – cea de transport rutier de persoane, în regim de taxi – se doreşte a fi reglementată prin două legi diferite: una pentru cei cu maşini galbene, inscripţionate, care-i obligă pe taximetrişti să respecte foarte multe reguli şi să plătească multe taxe, iar cealaltă pentru oricine vrea să facă aceeaşi activitate, dar fără niciun fel de restricţie, nici măcar din punct de vedere al fiscalizării”, transmit reprezentanții COTAR.

Confederaţia precizează că aşa s-ar traduce legea pentru „ridesharing”, că ar fi o altă activitate de taximetrie, denumită impropriu altfel.

“Pe de altă parte, cerem autorităţilor să respecte legea şi în privinţa traficului de influenţă, pentru că vedem cum se face lobby, fără niciun fel de problemă pentru cei care deja declară oficial – având funcţii publice importante – că intervin în influenţarea Legiuitorului, în favoarea firmelor beneficiare de schimbarea legislaţiei”, adaugă transportatorii.

Preşedintele COTAR a subliniat faptul că, peste tot în UE, traficul urban este corelat în funcţie de câte mijloace de transport în comun sunt: autobuze, tramvaie, taxiuri, etc. “Nu pot fi lăsate marile oraşe la cheremul unor companii care fac activităţi după bunul lor plac”, susține Tudorel Pesteleu.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger