AcasăNewsUPDATE. Transportatorii au reluat activitatea, renuntand la protest. Mesaj din Parlament

UPDATE. Transportatorii au reluat activitatea, renuntand la protest. Mesaj din Parlament

UPDATE: Oficialii FORT au anuntat incetarea protestului si reluarea activitatii de transport, la nivelul intregii tarii, incepand cu ora 14. Totul, dupa ce presedintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputatilor, social-democratul Bota, a invitat conducerea FORT la discutii, saptamana viitoare.

„La interventia conducerii Comisiei de transporturi din Camera Deputatilor, protestul inceput in toata tara de membrii Federatiei Operatorilor Romani de Transport – FORT, inceteaza. Domnul Deputat Sorin Bota a comunicat conducerii FORT faptul ca Marti 16.10.2018 are loc o dezbatere avand ca subiect situatia generata de Ministrul Transporturilor si a lansat catre dl. Presedinte Augustin Hagiu, invitatia de a participa. F.O.R.T. saluta pozitia exprimata de Comisia de Transport din Parlament, raportat ordinului ce face obiectul protestelor organizate la nivel national si va fi reprezentata la aceasta dezbatere extrem de importanta. Mesajul venit din Parlament demonstreaza clar ca ordinul de ministru este istorie in acest moment”, transmit, intre altele, reprezentantii Federatiei amintite, intr-un comunicat.

–––

Dimineata zilei de joi a inceput cu nedumeriri in randul multor pasageri care au mers catre microbuze si autocare, cu gandul sa ajunga la o anumita destinatie, dar au aflat ca mijloacele de transport care fac, de obicei, curse intra si interjudetene au ramas trase pe dreapta.

Motivul a fost cauzat de greva transportatorilor afiliati Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), nemultumiti de prevederi ale proiectului de ordin propus de ministrul Lucian Sova, prin care se doreste liberalizarea transportului public interjudetean de persoane. Activitatea a fost oprita in prima faza in judetele Iasi si Vaslui, iar apoi si in alte cateva judete.

E de mentionat ca o alta federatie de profil, in speta COTAR-ul, a decis sa nu se ralieze protestului de joi.  „Membrii COTAR din toata tara asteapta intalnirea cu premierul Viorica Dancila, pentru a lua o decizie in privinta viitoarelor proteste. Niciun membru COTAR nu va iesi maine la protestul anuntat, considerand ca cetatenii Romaniei care beneficiaza de transportul rutier de persoane nu trebuie sa sufere din cauza incercarilor ministrului Transporturilor de a distruge firmele din acest domeniu care au capital romanesc. Decizia referitoare la stabilirea actiunilor ulterioare va fi luata dupa raspunsul pe care-l va da premierul Viorica Dancila”, se mentioneaza intr-un comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania remis miercuri redactiei.

Pana la momentul de fata ministrul Transporturilor nu a facut referiri la demersul transportatorilor de la FORT.

213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger