AcasăNewsProtest al sindicalistilor "SED LEX". Se cere demiterea sefului ANAF. Reactia dura...

Protest al sindicalistilor „SED LEX”. Se cere demiterea sefului ANAF. Reactia dura a lui Diaconu!

In conditiile in care Alianta Nationala a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a organizat, miercuri, o actiune de protest in fata sediului Ministerului Finantelor Publice si al ANAF, acuzand anumite nereguli, seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala a reactionat in termeni cat se poate de categorici, in special la adresa liderului SED LEX.

Protestul sindicalistilor, denumit „Marsul demnitatii” a inceput joi la ora 11 si ar urma sa se incheie trei ore mai tarziu, din cate au anuntat reprezentantii Aliantei sindicalisitlor bugetari, fiind sustinuta de „finantistii din toata tara care pe perioada actiunii desfasurate in Bucuresti, vor întrerupe lucrul cu publicul si vor protesta în fata administratiilor judetene ale finantelor publice”.

Actiunea este menita „sa atraga atentia asupra consecintelor grave ale comportamentului abuziv al presedintelui ANAF, avand ca solicitare demiterea domnului Gelu Stefan Diaconu”, anuntau sindicalistii condusi de Vasile Marica.

Dupa cum era de asteptat, cel vizat de acuzatii, respectiv seful ANAF, Gelu Diaconu, a reactionat, subliniind ca nu are de gand sa negicieze cu actualul lider al SED LEX.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, comunicatul remis redactiei de ANAF si semnat de catre – Gelu Stefan Diaconu, presedintele institutiei:

Vasile Marica (foto: giurgiu.semnal.eu)

„Vasile Marica, veriga de legatura dintre grupurile de interese locale si cativa locotenenti personali ai acestuia speriati de gandul ca nu-si mai pot negocia functiile prin carciumi, crede ca mai poate manipula opinia publica cu un protest impotriva modernizarii ANAF.

Este sub demnitatea mea sa vorbesc cu un astfel de personaj, cu care nu voi negocia niciodata nimic, insa am datoria de a explica opiniei publice si angajatilor onesti din ANAF urmatoarele lucruri:

1. Prezenta unui inspector de integritate la examenele de promovare reprezinta doar extinderea unei practici folosite deja la supravegherea examenelor de la Antifrauda si ofera garantia ca promovarile nu mai sunt la cheremul lui Vasile Marica si al gastii acestuia, preocupati doar sa profite de pe urma unor functii publice.

2. Potrivit prevederilor legale, examenele sunt organizate de angajator, respectiv de directiile regionale, acestea avand personalitate juridica. Este adevarat ca interzicerea organizarii examenelor la nivel local, sub supravegherea fratiilor patronate de Vasile Marica, nu poate fi privita cu ochi buni de acest personaj care de 20 de ani paraziteaza sistemul vamal si fiscal, insa a venit momentul sa inteleaga pana si el ca nu mai poate trai la nesfarsit din spagi intr-o Romanie aflata in plina schimbare de paradigma.

3. In esenta, acest personaj nociv pentru tot ce inseamna reforma administratiei, un profitor al miscarilor sindicale oneste, protesteaza impotriva eliminarii nepotismelor si impotriva oferirii unei oportunitati reale de promovare angajatilor ANAF merituosi, pentru a ramane in continuare conectat la robinetul banilor murdari.

Am deplina incredere in faptul ca oamenii de buna credinta care muncesc zilnic si  contribuie din plin la procesul de reformare a ANAF (realizat in principal in interesul contribuabililor si secundar in favoarea salariatilor) nu vor cadea in capcana manipularii intinsa de un personaj lipsit de substanta profesionala, morala si umana, catarat fara scrupule pe scara parvenirii sociale.

In ce priveste solicitarea demisiei mele din partea unui mafiot imbracat in haina sindicalistului preocupat de soarta adevaratilor functionari, am un singur lucru de spus: afirm public ca aceasta este la dispozitia noului prim-ministru la orice ora din zi si din noapte, asa cum a fost dintotdeauna.

Intr-o tara civilizata, membra a Uniunii Europene, un parazit al sistemului nu va putea destabiliza niciodata o institutie fundamentala a statului roman”.

author avatar
eNational
406 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger