AcasăNewsProsperii de ieri au ajuns datornicii de azi

Prosperii de ieri au ajuns datornicii de azi

Nu stiu cum se face, dar si pe noua lista a rusinii publicata de ANAF apar tot soiul de oameni de afaceri prosperi care, deopotriva, sunt datori si Fiscului roman.

Theodor Berna - 2,62 milioane de lei

Printre acestia se numara si Theodor Berna, afaceristul care l-a denuntat pe Sebastian Ghita pentru santaj. Berna, care este trimis in judecata pentru evaziune fiscala, este pe lista datornicilor la Fisc, cu o suma de 2,62 de milioane de lei (580 de mii de euro). Procurorii au pus sechestru asigurator pe bunurile lui si ale firmelor Tehnologica Radion SRL si Teloxim Con SRL. Trebuie spus ca Berna a fost si consilier prezidential.

Esti cinstit, esti dator

Nici avocatul Poporului nu este in regula fata de Fisc. Victor Ciorbea, impreuna cu sotia sa, datoreaza la ANAF peste 363 de mii de lei (80 de mii de euro), din care datoria pe numele Avocatului Poporului este de 82 de mii de lei.

Victor Ciorbea - 82 de mii de lei

„Sunt datorii acumulate in perioada de criza. Am tot platit si s-au redus simtitor. A fost o societate de avocatura, detinuta impreuna cu sotia. In perioada de criza s-au adunat toate. Mai putini clienti, au crescut mult dobanzile la banca, unde avem un credit pentru constructia unei locuinte. S-au platit si multe penalitati. In ritmul asta sper ca, intr-un timp relativ scurt, sa achitam integral. Nu am facut nicio secunda evaziune fiscala. Suntem datori pentru ca suntem cinstiti”, a declarat Victor Ciorbea.

Radu Berceanu  nu cotizeaza la vreme

Si fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, se afla pe lista datornicilor la ANAF, potrivit listei publicate de institutie. Berceanu datoreaza bugetului de stat, potrivit datelor ANAF, 51.630 de lei, respectiv 11.400 de euro. Radu Berceanu a facut parte din guvernele conduse de Calin Popescu Tariceanu si Emil Boc, fiind Ministru al Transporturilor. Potrivit declaratiei de avere din 2009, cand era ministru al Transporturilor, Berceanu detinea trei locuinte, in Romania si Spania, doua masini Toyota si Mercedes, conturi de peste 800.000 de euro. De cand s-a retras din politica s-a preocupat de constructia de avioane si spune ca va face acest lucru pentru inca 20 de ani de acum inainte.

Nu scapi nici in mormant

Printre persoanele fizice se afla si Dan Grigore Adamescu, care a decedat luna trecuta. In dreptul fostului milionar, Fiscul a mentionat ca acesta figureaza cu o restanta de 306.210 lei. Cei mai bogati romani familia Adamescu se afla pe locul 25, in scadere cu cinci pozitii fata de clasamentul realizat in 2015. Si averea familiei Adamescu s-a diminuat fata de anul anterior, ajungand la 150-165 de milioane de euro, fata de 165-185 milioane de euro, estimarea din 2015.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.583 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger