AcasăNewsPropunerile lui Pivniceru pentru sefia Parchetului General si DNA, respinse de CSM

Propunerile lui Pivniceru pentru sefia Parchetului General si DNA, respinse de CSM

Propunerile ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, pentru sefia Parchetului General si Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au fost respinse joi de Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM).

Potrivit rtv.net, sectia pentru procurori a CSM a dat un aviz negativ pentru numirea lui Ioan Irimie in functia de procuror general si a lui Tiberiu Nitu la conducerea DNA. Ambii au inregistrat cinci voturi impotriva si unul favorabil, acesta apartinand ministrului Justitiei, Mona Pivniceru.

Sedinta CSM nu a decurs fara tensiuni. Tiberiu Nitu, cel care isi doreste sa ocupe functia de procuror general al Romaniei s-a aratat iritat de intrebarile comisiei. Dupa incheierea audierilor, Nitu a refuzat orice comentariu legat de modul in care s-au desfasurat acestea.

Avizul CSM este consultativ, decizia finala apartinand sefului statului, Traian Basescu. In 13 noiembrie, ministrul Mona Pivniceru declara ca nu stie ce va face in cazul respingerii propunerilor sale, dar ca „probabil” ii va desemna pe urmatorii doi in ordinea nominalizarilor pe care le-a facut: Elena Hach si Claudiu Dumitrescu.

author avatar
Andra Nesu
226 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger