AcasăNewsPropunerea zilei vine de la parlamentarii UDMR - Cununia civila, la Biserica!

Propunerea zilei vine de la parlamentarii UDMR – Cununia civila, la Biserica!

Mai multi parlamentari ai UDMR au initiat un proiect de lege conform caruia cununia civila ar putea avea loc la Biserica, chiar inainte de slujba religioasa.

Parlamentarii UDMR mizeaza pe ideea ca insurateii nu vor fi nevoiti sa faca mai multe drumuri pentru a face si cununia civila si exista posibilitatea unor reduceri de cheltuieli.

Conform gandul.info, proiectul de lege, sustinut de Biserica Ortodoxa Romana, presupune ca slujba religioasa sa fie prefatata de cununia civila, care ar urma sa fie oficiata tot de preoti. De asemenea, adeverinta de casatorie va fi semnata in fata preotului.

Parlamentarii UDMR sustin ca „in marea majoritate a statelor din UE precum Cehia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Malta, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania si Suedia, casatoria religioasa are efecte civile legale (casatoria civila fiind optionala)”.

In aceste conditii, banii pe care insurateii i-ar fi platit, in mod normal, catre stat ar urma sa fie varsati direct in contul lacasului de cult, care ar putea practica preturi promotionale de tipul 2 in 1, atata vreme cat se efectueaza in aceeasi zi atat cununia civila, cat si slujba religioasa.

author avatar
Cristi Ionita
677 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger