AcasăNewsPropunerea PNL pentru ministrul Educației. Cine este Ligia Deca, consilier prezidențial încă...

Propunerea PNL pentru ministrul Educației. Cine este Ligia Deca, consilier prezidențial încă din primul mandat al lui Iohannis

Propunerea PNL pentru ministrul Educației. Cine este Ligia Deca, consilier prezidențial încă din primul mandat al lui Iohannis / Foto: Facebook

În locul lui Sorin Cîmpeanu, ar urma să fie propusă, luni, Ligia Deca, actual consilier prezidențial în Departamentul Educație și Cercetare.

În urma demisiei lui Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al Educației, în ședința Biroului Politic al PNL s-a decis votul în favoarea Ligiei Deca, care este consilier prezidențial pe teme de educație, ca propunerea a partidului pentru înlocuirea lui Cîmpeanu.

În caz că va accepta propunerea, Ligia Deca va demisiona din cadrul Administrației Prezidențiale și va intra în Guvern.

A coordonat dezbaterile proiectului „România educată”

Deca este consilier al lui Klaus Iohannis încă din primul mandat al președintelui, este cea care a coordonat majoritatea dezbaterilor pentru proiectul „România educată”

Născută în 1982, Ligia Deca este doctor în științe politice, titlu acordat în 2016 de către Universitatea din Luxemburg și absolventă a unui program postdoctoral la New Europe College.

În perioada 2010-2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, gestionând procesul de organizare a Conferinței miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012).

În perioada 2012-2015, a fost expert în domeniul politicilor publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării și cadru didactic asociat  la Universitatea de Vest Timișoara (2014-2015) și SNSPA (2019-2021).

Este autoare și coautoare a numeroase articole și studii publicate în reviste de prestigiu din domeniul politicilor educaționale.

A colaborat, în calitate de expert, cu EQAR, DAAD, Consiliul Europei, Comisia Europeană etc. În 2014, a fost invitată să facă parte din Grupul de Experți „Știința în educație” înființat la inițiativa Comisiei Europene. În perioada 2017-2020, a fost membru al Boardului Executiv al Comisiei Fulbright în România.

Deca a fost numită Consilier de Stat la data de 29 iunie 2015, iar la data de 23 decembrie 2019, a fost numită în funcția de Consilier Prezidențial.

 

author avatar
Tudor Borcea
498 afisari

3 COMENTARII

  1. Eee pai daca este vorba si de ” Proiectul meu de suflet,Roomania educaaata,cu WC-urile in fundul cuuurtii scoolilor „,puuutem lasa orice speranta.Macar daca ar vrea sa le dea amaratilor de copii bani pt. abonamente. Altfel multi vor abandona scoala,cu perspectiva de a deveni sparanghelisti.Sau poate asta se vrea ?

    • Gertoi la feminin.
      Uita-te la fusta neagra pana la pamant la depunere juramant
      Iar Johanis , cu pantofi maro a costum negru….O avea ciorapi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger