AcasăNewsPropunere USL: Crin Antonescu si Valeriu Zgonea presedinti al camerelor Parlamentului

Propunere USL: Crin Antonescu si Valeriu Zgonea presedinti al camerelor Parlamentului

Crin Antonescu si Valeriu Zgonea ar putea deveni sefii celor doua camere ale Parlamentului in cazul in care USL va reusi revocarea lui Vasile Blaga si a Robertei Anastase.

USL a cerut, marti, revocarea presedintilor celor doua camera ale parlamentului, motivand ca, avand in vedere ca detin majoritatea in cele doua camere, presedintii acestora trebuie sa fie din grupul lor politic.

Astfel, cele doua partide ce alcatuiesc USL-ul si-au ales deja candidatii, PNL propunandu-l pe Crin Antonescu presedinte la Senat, devenind astfel al doilea om ca putere din stat, iar PSD l-a propus la Camera Deputatilor pe Valeriu Zgonea.

In cazul in care USL va reusi inlocuirea celor doi si, totodata, si suspendarea presedintelui Train Basescu, Crin Antonescu ar prelua functia de presedinte interimar al Romaniei.

Doleanta USL-ului a ii schimba pe cei doi presedinti ai Parlamentului nu este insa pe placul PDL, membrii partidului declarand ca este „neconstitutionala si nelegala”.

„Eu nu pot sa convoc o sesiune extraordinara si sa pun pe ordinea de zi o astfel de doleanta  atata vreme cat nu respecta legea si Constitutia. Nu o sa pun pe ordinea de zi”, a declarat Vasile Blaga, presedintele Senatului, conform B1 TV.

author avatar
Ionut Zgimbau
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger